Haber 16

Erdoğan’la görüşecek protestocular

Taksim Dayanışması, “Biz de merak ediyoruz” dedi, görüşmeye gidecek bazı isimler belli oldu.

Erdoğan’la görüşecek protestocular
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Haziran 2013
  • Erdoğan’la görüşecek protestocular için yorumlar kapalı
  • 283 KEZ OKUNDU

Arınç’ın “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşecek” demesi üzerine Taksim Dayanışması Platformu’ndan açıklama geldi.


“GÖRÜŞME İLE İLGİMİZ YOK”


Gezi Parkı eylemlerinin öncüsü olan Taksim Dayanışması tarafından Twitter’da yapılan açıklamada, “Bülent Arınç’ın görüşeceğini  söylediği toplulukların kimler olduğunu biz de merak ediyoruz. Bu  akşam, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basına verdiği demeçte anılan  görüşmenin Taksim Dayanışması ile ilgisi yoktur” denildi.


BAZI İSİMLER BELLİ OLDU


Bu açıklamadan kısa bir süre sonra görüşmeye katılacak bazı isimler  belli oldu. Toplantıya davet edilenler arasında oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz  Taylan, Prof. Betül Tanbay, gazeteci Hayko Bağdat, akademisyen Mücella  Yapıcı, Greenpeace ve Helsinki Yurtaşlar Derneği’nin de olduğu  öğrenildi.


Resmi davet yarın sabah saatlerinde yapılacak.


radikal.com.tr’de yer alan habere göre ise, Gezi Parkı için Başbakan  Erdoğan ile Çarşamba günü görüşecek  davet listesindeki isimlerin  arasında mimar Korhan Gümüş, yazar Oral Çalışlar, işadamı Osman Kavala  da yer alıyor.


ÇARŞAMBA SAAT 16:00’DA


Görüşmenin Çarşamba günü saat 16:00′ da Ankara ‘da AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştireceği, resmi davetin ise Salı sabahı yapılacağı öğrenildi.


Gazeteci Hayko Bağdat,  Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Resmi çağrı almamakla beraber Başbakan  ile yapılacak toplantıya davet edildim. Dayanışma, Platform, Çevre  Örgütleri, Öğrenciler, Sanatçılar vb değişik kesimlerin davet  edileceğini biliyorum. Bu “diyalog” toplantılarının devamı olacak gibi.  Temsiliyetim kendimle sınırlı elbet. Taksim Dayanışması’nın toplantıya  davet edileceğini biliyorum. Örgütlü yapısıyla, kabul etmeleri  temsiliyet kabiliyetimizi arttıracaktır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ