Haber 16

Ergenekon’un El Kaide bağlantısı Çömez’

El Kaide üyelerinden bazılarının Ergenekon’un firari sanığı Turhan Çömez’le bağlantılı hareket ettiği ortaya çıktı.

Ergenekon’un El Kaide bağlantısı Çömez’
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ocak 2010
  • Ergenekon’un El Kaide bağlantısı Çömez’ için yorumlar kapalı
  • 332 KEZ OKUNDU


El Kaide operasyonunda gözaltına alınan örgüt üyelerinden bazılarının Ergenekon’un firari sanığı Turhan Çömez’le bağlantılı hareket ettiği ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin kimlikleri şaşırttı. Örgüt 2012 için kaos planına hazırlanıyordu…

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı koordinesinde çökertilen ve aralarında öğretmen, imam, eşcinsel ve kadın satıcısının bulunduğu El Kaide üyesi 57 şüpheliden bazılarının Ergenekon’un firari sanığı Turhan Çömez’le bağlantılı olduğu öğrenildi.

ÜST DÜZEY YETKİLİ

Ele geçirilen örgüt üyelerinin sorgulamaları sonunda örgütün Türkiye yapılanmasının üst düzey sorumlusunun Avrupa’da olduğu belirlendi. Yakalanmamak için Türkiye’ye gelmeyen üst düzey yöneticinin, örgütün koordinasyonunu yurtdışından sağladığı öğrenildi. El Kaide üyesi olduğu ileri sürülen 57 şüpheliden bazılarının Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde adı geçen firari sanık eski milletvekili Turhan Çömez’le irtibatlı olduğu tespit edildi. Ergenekon’un 6. dalga operasyonunda aranırken yurtdışında olduğu anlaşılan Çömez en son Londra’da görüntülenmişti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılar arasında şaşırtıcı kimlikler de ortaya çıktı.

Ormanda askeri kamp

İstanbul Valisi Muammer Güler, çökertilen yapılanmanın cihat bölgelerine gönderilecek örgüt mensuplarını eğitmek amacıyla ormanlık alanlarda spor ve kamp faaliyetleri icra ettikleri ve bu faaliyetlerle birlikte askeri eğitim yaptıklarının belirlendiğini söyledi.

2012 KAOS PLANI

Eşzamanlı operasyonlarla çökertilen El Kaide hücrelerinin 2012 yılında ses getirecek eylemler planladığı ortaya çıktı. Gay, tacizci, cinsel istismarcı üyeler ise şaşkınlığa yol açtı.

El Kaide terör örgütüne yönelik 20 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 120 şüpheli gözaltına alındı. Ankara polisinin ele geçirdiği Mehmet Doğan liderliğindeki El Kaide hücresinin tüyler ürperten kaos planı deşifre edildi.

Doğan liderliğindeki El Kaide üyelerinin Bin Ladin’i “Mehdi” olarak kabul ettiği, 2012’de yaşanmasını beklediği büyük olaylara hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Bu planın El Kaide terör örgütünün 2000’de gerçekleştirmeyi planladığı “Mileniyum Kumpasını” çağrıştırdığını belirten uzmanlar, El Kaide’nin 2012’ye yönelik hazırlık yaptığını değerlendiriyor.

KIYAMET SENARYOSU

El Kaide saldırı planında, Ortadoğu’daki kutsal mekanlar, turistik tesisler, oteller, Los Angeles Havaalanı ve ABD savaş gemilerini hedef almayı planlamış, ancak eylemcilerin yakalanması sonucunda plan başarısızlıkla sonuçlanmış.

Doğan’ın örgüt üyelerine 2012’ye yönelik hazırlık yapmaları talimatı verdiği, Müslüman ülkelerdeki rejimleri yıkarak yeni bir İslam Devleti kuracağına inandığını belirtiliyor. Ele geçirilen bir ses kaydında; Türkiye’nin yakında yıkılacağı, “hükümetin ve dini liderleri” suçlayan Doğan’ın “Git silah yap, vur onları” dediği anlaşılıyor.

TACİZCİ, EŞCİNSEL, KADIN SATICISI…

Türkiye’deki El Kaide’nin lideri olduğu iddia edilen Mehmet Doğan’ın damadı S.A’nın örgütteki kadınları taciz ettiği öne sürüldü. Ankara’da gözaltına alınan H.T.Y’nin ise eşcinsel olduğu ve kamuya ait bir hastanede laborant olarak çalıştığı öğrenildi. İstanbul’da gözaltına alınan S.A. isimli eşcinselin ise işsiz olduğu öğrenildi.

Çelişkilerle dolu örgütün içerisinde bulunan 5 kadın satıcısının ise kadınlara karşı zaafım var dedikleri öğrenildi. Eşcinsellerin ve kadın satıcılarının dikkat çekmemeleri için örgütte kullanıldığı belirtildi.

BALYOZ CUNTASI EL KAİDE’NİN EYLEMLERİNE UMUT BAĞLAMIŞ

Taraf gazetesinin ortaya çıkardığı Balyoz darbe planında Çetin Doğan başkanlığındaki cuntanın El Kaide ve PKK’yla ittifakını gözler önüne serdi.

Balyoz Harekatı’nın “icra” safhasında yapılması öngörülenler arasındaki ilk eylem tarifi aynen şöyle:

“Bölücü Terör Örgütü ve El Kaide’inn büyük şehirlerde özellikle İstanbul’da eş zamanlı büyük eylemleri ve anılan eylemler sonrasında icra edilecek, Sivil Toplum Kuruluşu ve üniversiteler ile koordine ederek yönlendireceğimiz çok geniş katılımlı toplumsal gösteriler ve eylemler neticesinde oluşan kaos ve karmaşa nedeniyle öncelikle olağanüstü hal ve sonrasında sıkıyönetim ilan edilecek.”

Bu irkiltici ifade, ordu içinde PKK ve El Kaide’nin eylemlerine sadece “araç” değil “garanti” gözüyle bakan, bu eylemleri kışkırtma ya da örgütleme gücüne sahip olduğunu düşündüren bir grubun varlığına işaret ediyor.

El Kaide’nin, Balyoz Planı’nın masaya yatırılmasından dokuz ay sonra İstanbul’da tam da plandaki ifadesiyle “eş zamanlı büyük eylemler” gerçekleştirmiş olması, HSBC, İngiliz Konsolosluğu ve sinagog saldırılarının hafızalarımızdaki dehşetini daha da arttırıyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ