Haber 16

Eşref Bitlis ve Ahmet Türk yan yana

Ölümüyle ilgili ‘faili meçhul cinayet’ iddiası gündeme gelen eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve dönemin EMEP vekili Ahmet Türk’ü buluşturan programda faili meçhuller konuşulmuş iki isim bir de şarkı söylüyor.

Eşref Bitlis ve Ahmet Türk yan yana

Ölümüyle ilgili ‘faili meçhul cinayet’ iddiası gündeme gelen eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis faili meçhullerle ilgili görüşünü 1992 yılında katıldığı bir televizyon programında açıklamıştı.

1992 yılında Nazlı Ilıcak’ın hazırladığı “Söz Meclis’ten İçeri” programına o dönemde Jandarma Genel Komutanı olan Eşref Bitlis ile Halkın Emek Partisi milletvekili Ahmet Türk konuk olarak katılmışlar.



 

Köy koruculuğu, olağanüstü hal ve Şırnak olaylarının ele alındığı programda söz faili meçhullere de geliyor.

Programda Ahmet Türk, “Bu hükümet döneminde 260’a yakın faili meçhul cinayet var. Bunların çoğu çarşı içinde olmuş. Diyarbakır, Batman, Nusaybin ve Kızıltepe’de öldürülmüş. Çarşı ortasında öldürülüyor insanlar Hizbullah tarafından ama bu Hizbullah nedir? kim var başında? kim yönetiyor? bugüne kadar bu konuda en ufak bir açıklama yapılmadı. Bu yapılmadığı zaman halkın kafasında ‘Hizbul Kontra’ diye geçiyor.” diye konuşuyor.


Eşref Bitlis faili meçhullerin üzerine gidildiğini söyleyerek, “Faili meçhul cinayetler var fakat bunlar araştırılıyor. Şöyle bir düşünce ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Bir grup var cinayet işliyor, devlet bunları da ortaya çıkarmıyor. Böyle devlet olmaz” diyor.


Dönemin Jandarma Genel Komutanı Ekim 1992’de yürütülen geniş kapsamlı sınırötesi operasyonla ilgili de açıklama yapıyor.


Bitlis, “Operasyon devam ediyor, başarılı bir operasyon. Sona erdirilecektir. Sonunda orada mı kalınır? ne olur ? Hükümet karar verecektir. Bizim görevimiz başbakanın tabiriyle yuvalarını temizleyene kadar devam etmektir” şeklinde konuşuyor.


Programın sonunda ise eşine pek rastlanmayacak bir sürpriz var. Bitlis ve Türk birlikte “Memleketim” şarkısını söylüyorlar.

ntvmsnbc

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ