Haber 16

Fener’de haftayı kayıpsız kapattı!

Zirve mücadelesi veren Fenerbahçe Kadıköy’de konuk ettiği Kayseri’yi mağlup ederek zorlu haftayı kayıpsız geçti..

Fener’de haftayı kayıpsız kapattı!
  • Son Dakika / Spor
  • 05 Nisan 2010
  • Fener’de haftayı kayıpsız kapattı! için yorumlar kapalı
  • 271 KEZ OKUNDU


Sahaya “Bizler inandık siz de inanın” pankartıyla çıkan F.Bahçe, bu sezonki belki de en mücadeleci futbolunu sergilediği Kayserispor karşısında hem istediği 3 puanı alarak şampiyonluk yarışına devam etti, hem de taraftarlarının umutlarını fazlasıyla tazeledi! Sarı-Lacivertliler puanını 58 yaparak Ankaraspor maçını oynaması gereken 29 haftayı da bay geçerek 61 puanı cebini koydu.. Soluğunu lider Timsah’ın ensesinde hissetirmeyi sürdürdü…


Turkcell Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe, evinde Kayserispor’u 2-0 mağlup etti.
 
Fenerbahçeli taraftarlar açısından ligin en ilginç maçlarından biriydi bu maç belki de. Sarı lacivertli taraftarların gözleri sahadaydı. Ancak kulakları bayan voleybol takımlarının Fransa’da oynadığı Şampiyonlar Ligi finalindeydi.
 
İki takım da maça hızlı başlarken sarı lacivertliler ilk dakikalarda özelllikle Alex’le netpozisyonlar yakaladı. Bu arada 27. dakikada yaşanan bir pozisyonda sakatlanan Güiza, yerini Gökhan Ünal’a bırakmak zorunda kaldı. Öte yandan bu sayede Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal, F.Bahçe formasını ilk kez bir arada giymiş oldu.
 
Maçın 33. dakikasında Mehmet Topuz’la başlayan atakta Alex’in nefis pası sonrası topla buluşan Gökhan Ünal, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golde ofsayt tartışmaları yaşansa da sarı lacivertliler 1-0 maçta öne geçti.
 
İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıya da hızlı başlayan F.Bahçe, 47. dakikada Lugano’nun müthiş kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Sarı lacivertli takım golden sonra da oyunun kontrolünü kaybetmedi. Tolunay Kafkas’ın Furkan ve Cangele hamlesiyle ikinci yarıya başlayan konuk ekip, kalan dakikalarda özellikle Makukula’yla etkili olmaya çalışsa da Lugano’nun başarılı savunması, ligde 18 golü bulanan Portekizli’ye geçit vermedi.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve geçen haftayı derbi zaferiyle kapatan F.Bahçe, Kayserispor’u da 2-0 yenerek zirve yürüyüşünü sürdürdü.
 
Bu sonucun ardından puanını 58’e yükselten Fenerbahçe, tekrar ikinci sıraya yükselirken Kayserispor 46 puanda kaldı.
 
Önümüzdeki haftayı ‘bay’ geçecek olan Fenerbahçe, 30. haftada Beşiktaş derbisine çıkacak.


4. dakikada ceza yayı üzerinde Shawky’den topu kapan Emre’nin sert şutunda, kaleci Souleymanou yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

5. dakikada soldan ceza alanına giren Mehmet Eren’in çaprazdan sert vuruşunda, kaleci Volkan Demirel yatarak topu kontrol etti.

6. dakikada Andre Santos’un pasıyla ceza alanında topla buluşan Güiza, meşin yuvarlağı bekletmeden Alex’e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun ceza alanı içinden yaptığı vuruşta, kaleci Souleymanou yatarak topa sahip oldu.

8. dakikada Alex’in soldan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı dışında kontrol eden Emre’nin vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

33. dakikada Emre’nin orta sahadan uzun pasında ceza yayı üzerinde Aydın’ın uzaklaştırmak istediği top Mehmet Topuz’un önünde kaldı. Bu oyuncunun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Alex, bekletmeden şık bir ara pasıyla topu Gökhan Ünal’a gönderdi. Ceza alanı sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Ünal, yerden bir vuruşla topu diğer köşeden filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

38. dakikada Troisi’nin soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Lugano ile girdiği mücadelede topu önünde bulan Makakula’nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.




 

47. dakikada Alex’in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Lugano, kafa vuruşuyla topu filelere göndererek, farkı 2’ye çıkardı: 2-0

59. dakikada Gökhan Ünal’ın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topuz’un sert şutunda, kale önünde Serdar, kaleci Souleymanou’dan önce topu dokunarak, meşin yuvarlağı kornere attı.

72. dakikada Mehmet Topuz’un aşırtma pasında, ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Alex’ten önce ileri çıkan kaleci Souleymanou, topu kontrol etti.

76. dakikada ceza alanı dışından sol taraftan Alex’in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde arka direkte Lugano’nun kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

78. dakikada ceza alanı dışından Troisi’nin vuruşunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu kornere attı.

82. dakikada Özer’in ara pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Alex’ten önce kaleci Souleymanou topu kontrol etti.

85. dakikada ceza alanı dışından Mehmet Eren’in vuruşunda, top üstten auta gitti.

Karşılaşma 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

FENERBAHÇE: 2 – KAYSERİSPOR: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Ekrem Kan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza (Dk. 28 Gökhan Ünal)

Kayserispor: Souleymanou, Hakan, Serdar, Aydın, Toledo, Abdullah, Shawky, Saidou, Mehmet Eren, Troisi, Makakula

Gol: Dk. 33 Gökhan Ünal Dk. 47 Lugano (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 44 Makakula (Kayserispor


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ