Haber 16

“Gol ofsayt, 2 penaltı var”

Fenerbahçe’nin attığı golde Sow’un topa doğru müdahalesi Baroni’ye avantaj sağladı, pozisyon ofsayt olmalıydı. Olcan’ın Gökhan Gönül’e, Selçuk’un da Burak’ın bileğine yaptığı müdahaleler penaltıydı, Aydınus sonuca doğrudan etki etti.

“Gol ofsayt, 2 penaltı var”
  • Son Dakika / Spor
  • 02 Nisan 2012
  • “Gol ofsayt, 2 penaltı var” için yorumlar kapalı
  • 329 KEZ OKUNDU

Maçın geneline baktığımızda taraftarların oyunun değişik anlarında sahaya yapmış olduğu gereksiz müdahaleler vardı. Buna rağmen özellikle Trabzonsporlu oyuncular başta olmak üzere futbolcuların sportmence davranış içerisinde oldukları ve maçı germemek adına büyük bir çabayla hareket ettiklerini gördük.

Anlamsız yorumlar işi değiştirdi

Oyunun gidişatına yansıyan böylesine bir avantaja rağmen maçın hakemi Fırat Aydınus’un anlamsız ve manasız olarak birçok net pozisyonda yapmış olduğu yanlış yorumlar maçın gidişatına direkt etki yaptı. Bunu sezon başından beri bu tür zor maçların iki hakem üzerinde paylaştırılmasının sonucu olarak da değerlendirebiliriz. Olcan’ın Trabzonspor ceza alanında Gökhan’ın önündeki topa kayarak müdahale etmek istediği sırada, Sarı-Lacivertli oyuncunun koşu yolunu engelleyip yerde kalmasına ve avantajını yitirmesine sebep olduğu pozisyonda karar penaltı olmalıydı. Fenerbahçe ceza alanında Burak’la arasındaki topa kayarak müdahale etmek isteyen Selçuk, topa vurduktan sonra kontrolsöz olarak hareketi devam ettirip, Burak’ın bileğine çok net bir şekilde bastı. Bunu topa vurduktan sonra oyun akışı içerisinde değerlendiren Fırat Aydınus, ikinci kez penaltı noktasını göstermeyerek hata yaptı. Bir diğer pozisyon da Fenerbahçe’nin golünde yaşandı. Trabzonspor defansının arkasında ofsaytta bulunan Sow, topa doğru hareketleniyor. Topa doğru hareketlendiği an, rakibe müdahalesi söz konusuydu. 

Yardımcısına uyması gerekirdi

Bu müdahale kendisine ve topa doğru koşarak gelen Baroni’ye bir avantaj sağladığından, Fenerbahçe’nin kazandığı gol ofsayt olarak iptal edilmeliydi. Yardımcının doğru bayrak kaldırmasına rağmen Aydınus’un re’sen karar vermesi hem bulunduğu konum hem de yer itibariyle doğru olmadığı gibi deneyimini, tecrübesine de yakışmayan bir seçim oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ