Haber 16

Gümüşhane’de Büyük vurgun

Çalıştığı bankayı 10 milyon TL. dolandırıp kayıplara karıştı

  • Son Dakika
  • 04 Temmuz 2009
  • Gümüşhane’de Büyük vurgun için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU

Gümüşhane’de özel bir bankada Kredilendirme Bölümü Şefi olarak görev yapan Mustafa Karaman’ın bankayı 10 milyon TL dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edildi.

Gümüşhane’de özel bir bankada yaklaşık 15 yıldan beri görev yapan evli 3 çocuk babası M.K’ın yaptığı vurgun, müfettişlerin araştırmasıyla ortaya çıktı. Rutin yapılan teftiş sırasında müşterilerden habersiz hisse senetlerinin paraya dönüştürüldüğünü ve hesaplarının boşaltıldığı fark edildi.
Bunun üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran müfettişler, kurumda 10 milyon liraya yakın dolandırıcılık olayının meydana geldiğini ortaya çıkardı.

KAYIPLARA KARIŞTI


Yaşanan bu gelişmeler üzerine bankanın Kredilendirme Bölümü’nde şef olarak çalışan Mustafa Karaman’ın Cuma günü öğleden sonra kayıplara karıştığı belirlendi. Bankada 15 yıldır çalışan M.K’nın müşterilere ait hisse senetlerini satıp, kendi hesabına aktararak kayıplara karıştığı iddia edildi.


Müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ile Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek adı Mustafa Karaman’ı aramaya başladı.

100 BİN TL’LİK ARAÇ KULLANIYORDU


Yaklaşık 10 milyon TL parayı kendi hesabına aktardığı belirlenen Mustafa Karaman, polis tarafından her yerde aranıyor. Bankayı dolandırdığı iddia edilen Karaman’ın son dönemlerde aşırı para harcadığı ve 100 bin TL değerinde lüks bir otomobil kullandığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Banka yetkililerinin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması da dikkat çekti. / Haberturk gazetesi

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ