Haber 16

Hatay Dörtyol’da tahrik devam ediyor!

Dörtyol’da minibüs duraklarında iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hatay Dörtyol’da tahrik devam ediyor!


Hatay’ın Dörtyol ilçesinde iki grup arasında kavga çıktı, kavgaya çevik kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Bu arada Hatay Valisi Lekesiz, Dörtyol’da bugün ve yarın vatandaşların sokağa çıkmamalarını istedi ancak bu uyarı göstericileri durdurmaya yetmedi!

İşte gelişmeler;


22:00– Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde gerginlik sürüyor. Çevre illerden güvenliği sağlamak için Çevik Kuvvet desteğinin sağlandığı ilçede Vali Celallettin Lekesiz’in sokağa çıkılmaması yönünde yaptığı tüm uyarılara rağmen halk yine akşam saatlerinde gösteriler devam etti. Göstericilere polis biber gazı ve gaz bombası atarak müdahale ediyor. 
 
Polisin bütün uyarılarına rağmen dağılmayan protestocular, “Sizin arkadaşlarınızı şehit ettiler, siz bizim üzerimize geliyorsunuz” diyerek tepki gösterdiler.


Polisler, doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu mahalle çevresinde geniş güvenlik tedbiri alarak göstericileri buralara sokmadı.


İnönü ve Çaylı Caddesi üzerinde zaman zaman 40 ve 50 kişilik gruplar halinde toplanan göstericiler, terör örgütü aleyhine slogan atıyor. Göstericiler zaman zaman pasif eylem olarak kaldırımlara oturma eylemi yaptı.


19:00- Hatay Dörtyol’daki minibüs garajlarında iki grup arasında gerginlik yaşandı. Zaman zaman birbirine taş atan gruptakilerin yanına giden Kaymakam Hayri Sandıkçı, tarafları sakinleştirmeye çalıştı.

Gruplardan birinde bulunanlar, diğerlerinin uzaklaşmaması halinde bölgeden ayrılmayacaklarını söyledi. Kaymakam Sandıkçı, BDP Hatay İl Başkanı Mehmet Nisan ile görüşerek gruptakilerin uzaklaştırılmasını istedi.

DÖRTYOL’DA PKK LEHİNE SLOGANLAR

Bunun üzerine gruptakiler, çevik kuvvet ekipleri eşliğinde yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 metre yürüyen gruptakilerden bazıları terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan atınca diğer grup, polis ekiplerinin oluşturduğu barikatı aşarak slogan atanlara saldırmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri, grupları biber gazı sıkarak dağıttı.

Daha sonra BDP ilçe binasının bulunduğu sokakta toplanan grubu Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin sakinleştirmeye çalıştı.

İlçede geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

VALİ’DEN SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesinin ardından çıkan olaylar üzerine
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, olaylar yatışana kadar halkın dışarı çıkmamasını istedi.

Dörtyol Kaymakamlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Vali Lekesiz “Bu gece ve yarın akşama kadar ortam sakinleşinceye kadar, mecbur kalmadıkça vatandaşlarımızın sokağa çıkmamasını istiyorum.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ