Haber 16

İnegöl’de korkutan olaylar!

İnegöl’e çalışmak için gelen doğu kökenli gençler ile mahalleli arasında çıkan tartışma ilçeyi ayağa kaldırdı.

İnegöl’de korkutan olaylar!


İnegöl’de ekmek kavgası etnik kavganın fitilini ateşledi. Doğu kökenli bir halk otobüsü sürücüsü ile mahalleli gençler arasında çıkan tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Her iki taraf birbirine bıçak çekince, ortalık savaş alanına döndü.


Öfkeli halk 3 zanlının bulunduğu karakolu basmaya kalktı. Polisle vatandaş çatıştı, araçlar yakıldı. Bursa’dan takviye birlikler gönderildi.



TARTAKLANAN GENÇLER BIÇAKLA KAHVEYE GELDİ


Olay, saat 21.30 sıraladrında Orhaniye Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Doğu kökenli şoförün kullandığı minibüsün önünü kesen mahalleli gençler, bir daha buradan geçmemesi konusunda uyardı. Çıkan tartışma sonucunda tartaklanan Doğu kökenli genç uzaklaştıktan bir süre sonra beraberinde arkadaşları ile tekrar mahalleye geldi. Gençlerin bulunduğu kahveye dalan Doğu kökenliler, ellerinde bıçak ve sopalarla etraftakilere saldırdı. Çıkan kavgada Selahattin O, Metin B, Şaban D ve isimleri henüz belirlenemeyen iki kişi olmak üzere 5 mahalleli genç, bıçak darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırganlar ise kaçtı.


POLİS KARAKOLU ÖNÜNDE TOPLANDILAR


Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehanede yaşanan bıçaklı kavganın ardından zanlıların bulunduğu polis merkezi önünde toplanan kalabalıktakilerin büyük bölümü, uzun süren çabaların ardından eylemden vazgeçmeleri için ikna edildi.


SERVİS ARACINI ATEŞE VERDİLER ALIŞVERİŞ MERKEZİNE GİRMEYE ÇALIŞTILAR


Bursa ve ilçelerinden istenen takviye kuvvetler İnegöl’e geldi. Tüm uyarılara rağmen halen ikna edilemeyen yaklaşık 250 kişilik bir grup ise çevredeki araç ve binalara zarar veriyor. Ambulansların camlarını kıran topluluk, servis aracını ateşe verdiği bir alışveriş merkezinin içine girmeye çalıştı.


20 POLİS MEMURU YARALANDI


Şu ana kadar çıkan yaşanan olaylarda yaralanan yaklaşık 20 polis İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bacak ve kollarında yaralar bulunan polislerden dokuzu tedavi için Bursa’ya gönderilirken gözünden yaralanan bir polis memuru da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.


VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE


Bu arada ilçeye gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kaymakamlıkta yaptığı görüşmenin ardından olay yerini incelemeye gitti. Olaylar ilk saatlere göre azalmakla birlikte henüz sona ermedi.


EVLERİNDEN ALINACAKLAR


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Harput, olayın geri planda destekçisi olan 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek, kameralarca tespit edilen kişilerin sabaha kadar birer birer evlerinden alınacağını söyledi.


Harput, ilçede herkesi son derece üzen olaylar yaşandığını ifade ederek, ”Bizi asıl üzen bir anlık yanlış anlamayla bölgemizde yaşayan vatandaşların arasında ‘normal adi bir asayiş olayını’ bölgesel özellikli bir olay gibi algılayarak birilerinin de bunu provoke ederek yan yana yaşayan insanlarımızın karşı karşıya getirilmek istenmesidir” diye konuştu.


BURADA TUZAK VAR


Harput, vatandaşların bu tür şayialara itibar etmeden son derece soğukkanlı olması gerektiğini hatırlatarak, ”Böyle şeylerin sonucunda hep üzüntü verici sonuçlar çıkıyor. Burada bir oyun, bir tuzak vardır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ