Haber 16

Irak Seçimlerini kim kazandı!

Irak’ta 7 Mart’ta yapılan genel seçimlerinin sonuçları resmi olarak açıklandı. Kaybeden taraf sonuçları kabul etmiyor!

Irak Seçimlerini kim kazandı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 27 Mart 2010
  • Irak Seçimlerini kim kazandı! için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU



Seçim Komisyonundan yapılan resmi açıklamada, Başbakan Nuri El Maliki’nin rakibi olan ve oyların sayılması döneminde Maliki ile dirsek dirseğe yarışı götürdüğü görülen laik Allavi’nin, genel seçimin galibi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Allavi’nin, Parlamentoda 91 sandalye kazandığı, Maliki’nin ise 89 sandalyede kaldığı belirtildi.

BM, IRAK SEÇİMLERİNİ GEÇERLİ SAYDI

Üst düzey Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Ad Melkert, BM’nin 7 Mart’ta yapılan Irak seçimlerini güvenilir olarak kabul ettiğini bildirdi.

Başkent Bağdat’ta bugün akşam saatlerinden bir basın toplantısında seçimlerin geçerli olduğunu söyleyen Melker, bütün taraflara sonuçları kabul etmesi çağrısında bulundu.

Bu arada seçim sonuçlarının açıklanmasına saatler kala Bağdat kuzeyindeki bir kentte meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 40 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak polis sözcüsü Galipb al-Karkhi, başkentin 80 kilometre kuzeyindeki Khalis kentinde meydana gelen patlamalarda 40 kişinin öldüğünü ifade etti. Ayrıca onlarca yaralının olduğu kaydediliyor.

Başkan bir polis yetkilisi Salah Mohammed ise patlamalardan birinin bomba yüklü araçla, diğerinin ise intihar bombacısı tarafında yapıldığını belirtti.

Ülkede seçim sonuçlarının açıklanmasında sonra başlayacak süreçte şiddetin artmasından endişe ediliyor.

MALİKİ, SONUCU KABUL ETMİYOR

Bu arada, Irak Başbakan Nuri el Maliki, Irak Seçim Komisyonu tarafından açıklanan seçim sonuçlarını kabul etmediğini açıkladı.

Irak Seçim Komisyonu tarafında bugün akşam duyurulan seçimin tam sonuçlarına göre seçimi İyad Allavi’nin kazandı. Allavi, 325 sandalyeli Irak parlamentosunda 91 sandalye kazanırken, Başbakan Nuri el Maliki 89 sandalye alabildi. Maliki, düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarına meydan okuyacağını ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ