Haber 16

İş adamı evinde ölü bulundu!

İran’la bağlantıları yüzünden adı büyük bir skandala karışan İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer, evinde…

İş adamı evinde ölü bulundu!
  • Dünya / Son Dakika
  • 03 Haziran 2011
  • İş adamı evinde ölü bulundu! için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

İran’la bağlantıları yüzünden adı büyük bir skandala karışan İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer, evinde ölü bulundu.


ABD geçen ay İran’a petrol taşıma tankeri satmakla suçladığı Ofer Kardeşler Grubu’na yaptırım kararı almıştı. Şirketin sahipleri arasında yer alan Sami Ofer ve kardeşi Yuli iddiaları yalanlamıştı.


89 yaşında hayata veda eden Sami Ofer, İsrail’in en zengin iş adamlarından biriydi. Ofer’in ölüm nedeni hakkında detay verilmedi.


GALATAPORT’A TEKLİF VERMİŞTİ


2005 yılında yapılan Galataport ihalesine Türk ortağı Mehmet Kutman ile 4.3 milyar dolarlık teklif vermiş ve ihaleyi kazanmıştı. Ancak ihale, Danıştay’ın imar planına yönelik kararından sonra 2006’da iptal edilmişti.


İsrail’in en zenginleri listesinde ikinci sırada bulunan Sami ve Yuli Ofer kardeşler, Forbes’in yaptığı uluslararası sıralamanında 188’inci sırada yer alıyor.


SAMİ OFER KİMDİR?


Sami Ofer kardeşi Yuli Ofer ile birlikte Ofer Biraderler (Ofer Brothers) grubunun sahibidir. 19 Şubat 1922’de doğmuştur. 1947’de Romanya’dan İsrail’e göçmüş olan babaları Joseph Herschovici’nin Hayfa’da başlattığı küçük gemi acentesi oğulları Sami ve Yuli’nin (sonradan soyadlarını İbranileştirerek Ofer adını almışlardır) yönetiminde dev bir uluslararası gruba dönüşmüştür. İki kardeş bir arada, Forbes dergisi dünya zenginleri sıralamasında 2005’de 3.1 milyar dolarlık bir servetin başında 188’inci sıradadırlar. İsrail’in ikinci büyük zenginleridirler.


Kamuoyuna karşı ketum bir tarz benimsemiş olan iki kardeş, başta gemi taşımacılığı, bankacılık, inşaat ve emlak sektörlerinde faaldirler. Monako’da yaşayan Sami Ofer daha ziyade denizcilik sektörleri ile ilgili faaliyetleri, Tel Aviv’deki kardeşi Yuli ise emlak işlerini idare etmektedir. Ofer kardeşler, 2004 yılında, grup içindeki müşterek varlıklarını resmen ayıracaklarını (Sami Ofer’in varlığının kardeşi Yuli Ofer’den çok daha fazla olduğu tahmin edilmektedir) ve çocuklarına birbirlerinden ayrılmış varlıklar devredeceklerini açıklamışlardır. Sami Ofer aynı zamanda tanınmış bir sanat koleksiyoncusu olup, dünyanın en büyük Marc Chagall tabloları koleksiyonuna sahiptir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ