Haber 16

İsrail gemide katliam yapmamış hayat kurtarmış!

İsrail’de dokuz Türk’ün ölümü ile sonuçlanan filo baskını soruşturan Turkel Komisyonu’nun akladığı operasyonu gerçekleştiren komandoların komutanları “Filodaki 7 isyancının hayatlarını kurtardık” iddiasında bulundular.

İsrail gemide katliam yapmamış hayat kurtarmış!
  • Dünya / Son Dakika
  • 26 Ocak 2011
  • İsrail gemide katliam yapmamış hayat kurtarmış! için yorumlar kapalı
  • 260 KEZ OKUNDU


Filo baskını gerçekleştiren, İsrail’in Deniz Komandoları Birliği’nin tibbi bölümü şefi Yarbay Doktor A. “filodaki isyancıların hayatlarını kurtardıklarını” öne sürerken, “yedi isyancının hayatları kurtarıldı ve 12 isyancının tibbi komplikasyonları önlendi” diye konuştu.


Deniz komandoları komutanları, Mavi Marmara baskınına ilişkin olarak “Marmara olayı kahramancaydı” sözlerini kullanırken, Ynet’e konuşan bir subay, gemideki yolcular için “Öldürmeye geldiler. Baltalar ve bıçaklar başka bir biçimde yorumlanamaz” görüşünü öne sürdü.


Bu arada, Ynet’e göre, Deniz Komandoları Birliği’nin tıbbi bölümü şefi Yarbay Doktor A, “O kadar kıdemli doktorların ve o kadar tıbbi ekipmanın yer aldığı başka bir deniz operasyonunu hatırlayamıyorum” dedi. Yarbay, “Komandolar, yaralanan isyancılarını tedavi etmek ve hayatlarını kurtarmak için yer türlü çaba gösterildi” şeklinde konuştu. Haberde şöyle devam edildi:


“Tıbbi ekip, ‘yedi isyancıların hayatlarının kurtarıldığını, 12 isyancının tıbbi komplikasyonlarının önlendiğini’ tahmin ediyor. Toplam olarak, yaralanan 55 yolcunun farklı düzeylerde tıbbi yardım aldı.”(

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ