Haber 16

İsrail’de gizli buluşma çatlağı!

AP’ye göre Türk ve İsrailli bakanlarlar, gizlice biraraya geldi. İsrail’de koalisyon ortağı ayağa kalktı..

İsrail’de gizli buluşma çatlağı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 01 Temmuz 2010
  • İsrail’de gizli buluşma çatlağı! için yorumlar kapalı
  • 306 KEZ OKUNDU


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün İsrail Sanayi Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Zürih’te gizli bir zirve gerçekleştirdi. Bu, filo baskınından bu yana iki ülke arasındaki ilk temas olma özelliğine sahip.


Ancak bu buluşma İsrail hükümetinde çatlak meydana getirdi. Görüşme kendisinden habersiz yapılan İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ise, “Arkamdan iş çevirip, otoritemi çiğnediler” dedi.


4 TÜRK YETKİLİ VE İSRAİL HEYETİ


İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmenin “gayrıresmi bir toplantı” olduğu duyuruldu. İsrail basını da 2.5 saat süren toplantıya 4 Türk yetkili ve İsrail heyetin katıldığı öne sürüldü.

Eliezer, İsrail kabinesinde Türkiye’ye en ılımlı bakan üye olarak gösteriliyor. Eliezer ayrıca, kabinede filo baskınıyla ilgili soruşturmanın uluslararası yapılması gerektiğini savunan tek isim olmuştu.

Davutoğlu ile Eliezer arasında yapıldığı söylenen görüşme, İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan filoya düzenlediği ve 9 kişinin hayatını kaybettiği baskından bu yana yapılan ilk yüz yüze temas olma özelliğine sahip.

GÖRÜŞME TALEBİ TÜRKİYE’DEN”

İsrail, görüşme talebinin Türkiye’den geldiğini de öne sürdü. İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Netanyahu’nun bu talebi geri çevirmek için herhangi bir sebep görmediği de ifade edildi.

Başbakanlık açıklamasında, “Geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde Dışişleri Bakanlığı’nın da bilgisi dahilinde olmak üzere Türkiye ile temas kurutulması yönünde bazı girişimler oldu” denildi.


İSRAİL’DE ÇATLAK


İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman görüşmenin kendi bilgisi dışında olduğunu söyleyerek, zirveyi sert bir dille eleştirdi.


LİEBERMAN GÖLGEDE BIRAKILDI


Yedioth Ahranoth gazetesi konuyla ilgili haberinde, Lieberman’ın “Arkamdan iş çevirdiler” sözünü öne çıkardı. Başbakan Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın toplantının gerçekleşmesi için onay verdiğini hatırlatan gazete, Lieberman’ın gölgede bırakıldığını iddia etti.

Lieberman, bu görüşmeyle Başbakan Benyamin Netanyahu tarafından otoritesinin sarsıldığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Dışişleri Bakanı, bu olayın Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi dışında olmasını çok büyük bir ciddiyetle ele almaktadır” denildi.

BAŞBAKAN’A GÜVEN SARSILDI

Açıklamada ayrıca, “Bu kabul edilebilir davranış normları çerçevesinde bu bir hakarettir ve dışişleri bakanı ile başbakan arasındaki güvene indirilmiş büyük bir darbedir” ifadeleri kullanıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ