Haber 16

İsrail’e barış için Erdogan’dan 3 Şart!!

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuştu!

  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Eylül 2011
  • İsrail’e barış için Erdogan’dan 3 Şart!! için yorumlar kapalı
  • 203 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuştu!


Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigues Zapatero, Türkiye–İspanya 3. Zirvesi’nin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.


Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da yaptığı açıklamada, İspanya ve Türkiye’nin iki Akdeniz ülkesi olduğunu dile getirerek, ”Arap Baharı” olarak nitelenen sürece değindi. Demokrasiyle ilgili mücadelede İspanya ile Türkiye’nin aynı düşünceleri paylaştığını ifade eden Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Projesi’nin teröre karşı en önemli silah konumunda olduğunu söyledi.


BM GENEL KURULU’NUN FİLİSTİN SINAVI


Düzenlenen basın toplantısında BM Genel Kurulu’nun Filistin’in devlet olarak tanınmasında önemli bir sınav vereceğini söyleyen Erdoğan, bu konuda İspanya ve Türkiye’nin birlikte hareket edeceğini ifade etti. Her iki ülkeye bölge barışı için önemli görevler düştüğünü kaydeden Erdoğan, bölgedeki gelişmeleri barış ve refap açısından fırsata dönüştürülebileceğini ifade etti.


Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Erdoğan, Türkiye’nin özellikle İsrail’den 3 önemli sorunun çözümüm istediklerini anımsattı. Erdoğan Türkiye’nin isteklerini şöyle sıraladı:


”Bir; ‘Türkiye’den özür dileceksiniz’ dedik. İsrail’e teklifimiz budur. 2; tazminat ödenmesi’ dedik. 3; Gazze’ye ambargonun kaldırılması… Tabii bunlar yerine gelmediği sürece normalleşmenin olması da mümkün değildir’ dedik. Ve böyle bir adımı da atmayacaklarını açıkladıkları için bizler de adımımız şu anda atmış bulunuyoruz”.


FÜZELERİN AMACI İSRAİL’İ KORUMAK MI?


Bir gazetecinin, ”NATO’nun füze kalkanı kurulmasına yönelik çalışmalarda son nokta nedir? Türkiye’nin çekinceleri giderildi mi? Uluslararası basında bu kalkanın İsrail’i korumak adına yapıldığı yorumları var. Bu noktada İran’dan gelen tepkiler var. Bunların nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ”Bu konu, Türkiye’de tabii bir radar üssünün kurulması olayıdır” dedi.


Erdoğan, şunları kaydetti:


“Bunların hepsi basit kulislerdir. Atılan adımın, biz bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve onun içinde bu konuda hükümet olarak en geniş manada da istişaremizi yaparak kararımızı vermiş bulunuyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ