Haber 16

Kalbi olan bu maçları izlemesin!

Lig’de normal sezon 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak. Ligden düşen 3. takım kim olacak? Hangi takımlar 2. dört içinde yer alacak. Süper Lig bugan cayır cayır yanacak!

Kalbi olan bu maçları izlemesin!

Spor Toto Süper Lig’de 34 haftalık Lig Grubu, 6,7 ve 8 Nisan’da oynanacak karşılaşmalar ile tamamlanıyor. Maçlar sonucunda, Süper Final’e kalacak 8 takım ile Bank Asya 1.Lig’e düşecek 3 takım belli olacak. Bu karşılaşmalardan, sonucu birbirlerini etkileyecek olanlar aynı gün ve aynı saatte (7 Nisan Cumartesi saat 19.00) başlayacak. Bu karşılaşmalar ile ilgili yaşanması muhtemel aksiliklerin önüne geçmek için Türkiye Futbol Federasyonu çeşitli önlemler aldı.

Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak 5 karşılaşmanın da aynı anda başlamasına azami önem gösterilecek. Maçın başlaması için hakem ve dördüncü hakemler, karşılaşmaların temsilcilerinden onay bekleyecek. Aynı önem, maçların ikinci yarı başlangıçlarında da gösterilecek.

Ayrıca bu husus, maç sabahı kulüplerin katılımı ile yapılacak eş güdüm toplantısında da gündeme getirilerek, kulüplerin konu ile hassas olmaları talep edilecek. Kulüplerden, maçların başlamasını önlemek için çeşitli kesimlerce yapılması muhtemel girişimlerin önünü kesmeleri istenecek.

SÜPER FİNAL GRUBU BELLİ

Süper Lig’de Süper Final oynayacak takımlar belli. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş. Lider Galatasaray’ın 74 puanı var ve Manisaspor’u yenerse ligi 77 puanla bitirecek. Sarı Kırmızılı takım Süper Final’e 39 puanla girecek. İkinci Fenerbahçe’nin 65 puanı bulunuyor. Fenerbahçe Kadıköy’de Antalyaspor’la karşılaşaçak. Fenerbahçe Antalyaspor’u yenerse ligi 68 puanla bitirecek. Fenerbahçe Süper Final’e 34 puanla girebilir. Üçüncü Trabzonsporun ise 55 puanı bulunuyor. Trabzonspor Orduspor’la deplasmanda karşılaşacak. Trabzonspor Orduspor’u yenerse puanını 58 yapacak ve Süper Final’e 29 puanla başlayacak. Dördüncü Beşiktaş’ın 55 puanı var. Beşiktaş Karabükspor’la 1-1 berabere kaldı ve Süper Final’e 28 puanla başlayacak…

UEFA PLAY-OFF GRUBU

Süper Ligin 34. haftasında final maçları ikinci 4 için oynanacak. Ligi ilk 8 yani ikinci 4 içinde bitirmenin hesaplarını yapan takımlar final maçları yapacak. Bursaspor Gaziantepspor’la kapışacak ve ikisi de UEFA Avrupa Ligi hesabı yapıyor. Bursaspor 49, Gaziantepspor’un 45 puanı bulunuyor. Bursaspor’un ikinci 4’teki yeri garanti gibi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Olimpiyat Stadı’nda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Gençlerbirliği’nin 49 Belediyespor’un 47 puanı bulunuyor. Kazanan avantaj sağlayacak. Eskişehirspor evinde Mersin İdman Yurdu’nu konuk edecek. Mersin Lig’de kaldı ve bir hesabı yok. Eskişehirspor ise 47 puanla ikinci 4’ün en büyük adayı.

VE SAMSUNSPOR-SİVASSPOR MAÇI

Sivasspor Samsunspor’a konuk olacak. Haftanın en önemli maçlarından biri. Samsunspor kazanırsa ve Saraçoğlu’nda Fenerbahçe Antalyaspor’u yenerse Samsunspor ligde kalacak. Antalyaspor’a ligde kalması için 1 puan yetiyor. Samsunspor Sivasspor’u ligde kalması için sadece yenmesi yetmiyor. Fenerbahçe’nin de Antalyaspor’a puan vermemesi gerekiyor. Samsunspor-Sivasspor maçında konuk takım UEFA hesabı yapıyor. Sivasspor’un 48 puanı bulunuyor. Sivasspor Samsunspor’a yenilirse diğer maçların sonuçları da aleyhine olursa UEFA Play-Off grubunda yer almayabilir. Yani yarın ligden düşeçek 3 takım zorlu iki maçın sonucunda belli olacak.Ya Antalyaspor düşecek ya da Samsunspor. Bu maçı kalbi olanlar izlemesin! Herkesin kendine göre bir hesabı var. Ya UEFA için, ya düşmemek için ya da Şampiyonluk Play-Off’unda Süper Final hesabı yapıyorlar…

SÜPER LİG’DE HAFTANIN PROGRAMI

BUGÜN

15.30 MKE Ankaragücü-Kayserispor (Ankara 19 Mayıs)

19.00 Fenerbahçe-Medical Park Antalyaspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

19.00 Bursaspor-Gaziantepspor (Bursa Atatürk)

19.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gençlerbirliği (Atatürk Olimpiyat)

19.00 Samsunspor-Sivasspor (Samsun 19 Mayıs)

19.00 Eskişehirspor-Mersin İdman Yurdu (Eskişehir Atatürk)

8 Nisan Pazar:

15.30 Orduspor-Trabzonspor (Ordu 19 Eylül)

19.00 Manisaspor-Galatasaray (Manisa 19 Mayıs)

SÜPER LİG’DE 33. HAFTA PUAN DURUMU

kullan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ