Haber 16

Kanadoğlu’na öyle bir cevap verdi ki

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Nisan 2010
  • Kanadoğlu’na öyle bir cevap verdi ki için yorumlar kapalı
  • 267 KEZ OKUNDU

Parti çalışmaları için Samsun’da bulunan Kılıç, AK Parti Atakum ile Canik ilçe teşkilatlarının düzenlediği toplantılara katıldı.

Burada çeşitli açıklamalarda bulunan Kılıç, basın mensuplarının, ”CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van’da yapılan saldırı” ile ilgili sorusu üzerine Baykal’ın maruz kaldığı saldırıyı kesinlikle tasvip etmediklerini vurguladı.

Suat Kılıç, şöyle devam etti:

”Sayın Baykal’ın maruz kaldığı saldırıyı kesinlikle tasvip etmiyoruz, çirkin bir saldırıdır. Ancak Baykal’ın maruz kaldığı saldırı nedeni ile AK Parti’yi hedef göstermesini, suçlamasını da kesinlikle tasvip etmiyoruz. Baykal’ın AK Parti’ye yönelik sözleri, maruz kaldığı yumurtalı saldırıdan daha çirkin bir saldırıdır. Burada onaylanacak, tasvip edilecek hiçbir boyut yoktur. Bu saldırıyı kınıyoruz. Sayın Baykal’ın AK Parti’ye yönelik saldırısını da kınıyoruz. Baykal’ın sözleri büyük bir iftiradır. İspat edilemediği taktirde bu iftiranın sahibi müfteri olarak ilan edilecektir. Maruz kaldığı saldırı nedeni ile Baykal geri adım atmamalıdır. Daha da ileri gitmelidir. Oy oranı yüzde 0.06 olan Hakkari’ye de mutlaka gitmelidir. Türkiye’nin ana muhalefet lideri olarak siyasete devam edecekse Şırnak’a, Mardin’e, Batman’a gitmelidir. Sadece 49 vatandaşın mühür bastığı Hakkari’ye de mutlaka gitmelidir. Ana muhalefet partilerini çalıştıran, onları Sivas’ın doğusuna götüren yine AK Parti’dir.”

”İKTİDARA GİDEN YOL…”

Türkiye’nin gündeminde çok önemli meseleler olduğunu, Türkiye’nin gündeminin hiçbir zaman önemsiz olmadığını ifade eden Kılıç, ”Hem Avrupa’nın bünyesindeyiz, hem Asya coğrafyasındayız, hem Orta Doğu’da hem Rusya ile diplomatik ticari ilişkilerini devam ettiren bir ülkeyiz. ABD ile savunma paktında müttefiki olan bir ülke konumunda, dünyanın tek laik, demokratik, Müslüman ülkesidir Türkiye. Böyle bir ülkeye dünyanın kayıtsız kalabilmesi de mümkün değildir” diye konuştu.

Türkiye’nin dar kalıpların içine mahkum edilemeyeceğini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, şunları söyledi:

”Türkiye’yi kafeslere tıkayamazsınız. Türkiye’yi karanlık tünellere sokup, geleceğini karanlığa mahkum edemezsiniz. Ama bizi anlamak istemiyorlar. Siyaset yapanlar şunu bilecek, iktidara giden yol kurumların arkasından geçmiyor, iktidara giden yol yargının arka bahçesinden geçmiyor, iktidara giden yol askerin arka bahçesinden geçmiyor, iktidara giden yol kurumları çatıştırmaktan geçmiyor, iktidara giden yol sadece ve sadece milletin önünden geçiyor. Gerek CHP ve gerekse MHP 4 seçimi üst üste kazanan AK Parti’nin seçim başarılarının arkasında bir kısım sihirli formüller arıyor. Biz sihirli formüllerle seçim kazanmıyoruz, biz hangi formülü kullandıysak halka duyurduk, formül basit, iktidara giden yol milletin önünden geçiyor biz bunun farkındayız.

Bunu muhalefete gösteriyoruz. Düzgün bir muhalefete ihtiyaç var. Meclis’te kabul görebilen, muhalefet partileri olsun istiyoruz. Bunca kopyaya rağmen kopya çekmek için bile çalışmak gerekir. Bu muhalefet kopya çekmeyi bile beceremiyor.”

”ERGENEKON’UN AVUKATLIĞINI BIRAKIN”

”Muhalefet liderlerinin, siyasi parti liderlerinin siyaset dışı, demokrasi dışı unsurlarla kol kola hareket etmeleri kabul edilebilir durum değildir” diyen Kılıç, ”Samsun’dan sesleniyorum; Samsun’dan, demokrasiye giden ilk adımın atıldığı şehirden bir çağrıda bulunuyorum; Ergenekon’un avukatlığını bırakın, milletin avukatlığını yapmaya başlayın. Erzurum, Erzincan davalarında avukatlığa soyunmayın. Halk iradesinin avukatlığı neyi gerektiriyorsa onu yapmaya başlayın. Yargının yakasını, kurumların yakasını bırakın. Hükümeti ve kurumları çatışma içinde göstermek suretiyle oy toplama arayışını terk edin. Bu yoldan size ekmek çıkmaz. İktidar çıkmaz” dedi.

”BİZİM CİĞERE İHTİYACIMIZ YOK”

CHP Grup Başkanvekillerinin, ”Anayasa değişikliğini Meclis’te engellemek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü kediye ciğer emanet edilmez” dediklerini öne süren Suat Kılıç, ”Bizim ciğere ihtiyacımız yok. Kedi dediğin kim, ciğer dediğin ney? Ben de onlara bunu soruyorum. Sonra çok doğru bir atasözü, ”Kediye ciğer emanet edilmez”. Bu millet bunu bilir, onun içindir ki bu millet 60 senedir, iktidar emanetini CHP’ye vermedi, vermeyecektir de” diye konuştu.

KANADOĞLU’NA ELEŞTİRİ

Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili eleştirilerde de bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bir de Sabih Kanadoğlu var, Yargıtay Onursal Başsavcısı. ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367’yi ben bulmasaydım AK Parti ikinci defa iktidara gelmezdi’ diyor. ‘Bana dua etsinler’ diyor. Bizim size yapacak bir duamız yok ama kılavuzluk yaptığın CHP tabanı ne der onu bilmiyorum. Olan CHP’ye olur, kılavuzu sayın Kanadoğlu, yol haritası Kanadoğlu tarafından hazırlanıyor ve Kanadoğlu Yargıtay Onusal Başsavcısı sıfatını kullanıyor. Bu sıfatlar emekli olanlar tarafından kullanılacak bir sıfat değil. Çıkar cübbeni, tak kravatını, milletin karşısına çık, milletin önüne çık, boyunun ölçüsünü al. Sen hem ‘bu millet anayasayı değiştiremeyecek’ diyeceksin, hem de milletin makamından ahkam keseceksin. Böyle olmaz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ