Haber 16

Kar yolları kapattı, işte son durum!

Kar yağışı ve tipi yurt genelinde yaşamı olumsuz yönde etkilemeye başladı. 154 merkeze ulaşım sağlanamıyor. Tekirdağ, Bursa ve Edirne’ye otobüs seferleri iptal edildi.

Kar yolları kapattı, işte son durum!
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ocak 2011
  • Kar yolları kapattı, işte son durum! için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

Kar yağışı ve tipi yurt genelinde yaşamı olumsuz yönde etkilemeye başladı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü.


Edinilen bilgiye göre, Bolu Dağı’nda iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve etkili olan sis, D-100 karayolunun Bolu Dağı bölümü ile Düzce bölümündeki Karanlıkdere mevkisinde görüş mesafesini 25 metreye kadar düşürürken, Karayolları ekipleri, yolda tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri de sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.


Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.


Uludağ Meteoroloji İstasyonundan alınan bilgiye göre, cumartesi gecesi başlayan ve aralıklarla etkili olan yağışların ardından kar kalınlığı ”oteller bölgesi”nde 100 santimetreyi buldu.


Hava sıcaklığının gündüz eksi 6, gece de eksi 8 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da, havanın açtığı, cuma gününe kadar yağışın beklenmediği bildirildi.


Edirne’de ise dün başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 5 santimetreye ulaştı.


Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle dün gece başlayan kar yağışı, bazı bölgelerde rüzgarın da etkisiyle tipiye dönüştü.


İl Özel İdaresi, Edirne Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin sorumluluk bölgelerindeki çalışmalar nedeniyle kapalı köy yolu bulunmuyor. Ulaşımda güçlük yaşanan Uzunköprü ilçesine bağlı Süleymaniye, Harmanlı ve Çalıköy yollarında İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Hamzabeyli, Kapıkule ve Pazarkule sınır kapıları yollarının açık tutulması için çalışmalar sürdürülüyor.


Kırklareli’de soğuk hava ve yollarda oluşan buzlanma yaşamı olumsuz etkiliyor. 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 3, Kofçaz’da 2 ve Demirköy’de ise 7 köy yolu olmak üzere toplam 12 köy yolu ulaşıma kapandı.


Sabah erken saatlerden bu yana Karayolları 15. Şube Şefliği ve Kırklareli İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Demirköy ilçesinde sürücüler zincir takarak yollarına devam ediyor.


Kırklareli Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, sabah erken saatlerde buzlanma olan halkın yoğun olduğu hastane ve okul önleriyle, rampalarda tuzlama çalışması yaptı. Bazı süs havuzları buz tuttu.


Demirköy ilçesinde kar yağışı sona ermesine rağmen araçlara zincir takılarak ulaşım sağlanırken, ilçede kar kalınlığı 15 santimetre, Mahyatepe’de ise 25 santimetreye ulaştı.


Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Demirköy ile Kofçaz ilçelerinde ve Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı yollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.


Antalya-Konya karayolunun Antalya’nın Akseki ilçesiyle, Konya’nın Seydişehir ilçesini bağlayan bölümünde yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği bildirildi.


Akseki Bölge Trafik Amirliği ekiplerinden alınan bilgiye göre, Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisinde dünden bu tarafa aralıklı olarak yağan kar, bölgede ulaşımı olumsuz etkiledi. Dün gece trafikte yer yer aksamalar meydana gelirken, yol yaklaşık üç saat trafiğe kapandı. Yoğun çalışmalar sonucu kontrollü olarak trafiğe açılan yolda bugün de iş makineleri yolu sürekli açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan araçların da çekilmesiyle trafiğin normal seyrine döneceği ifade edildi.


Akseki Bölge Trafik ekipleri, Akseki’nin Yarpuz beldesinden itibaren zincir takılmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Zinciri bulunmayan araçlar Yarpuz beldesindeki dinlenme tesislerine yönlendirilirken, tırların da geçişine izin verilmediği ve dinlenme tesislerinde bekletildiği bildirildi.


Kastamonu İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre de, kar yağışı nedeniyle Azdavay’da 45, Araç’ta 7, Çatalzeytin’de 10, Daday’da 10, Devrekani’de 15, İnebolu’da 15 ve Küre’de 20 olmak üzere 122 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarına devam ediyor.


Kış turizm merkezlerinden Ilgaz Kayak Merkezinde de kar kalınlığının yaklaşık 80 santimetreye ulaştığı öğrenildi.


Buzlanma nedeniyle Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden Bursa ve Edirne’ye yapılan otobüs seferleri iptal edildi.


Sabah saatlerinde ise buzlanma nedeniyle trafiğe kapanan Şarköy-İstanbul yolunun Karıştıran mevkisi Karayolları ekiplerince trafiğe açıldı.


Bölge Trafik ekipleri de sürücülerden yola çıkacak araçlarına zincir takmaları, takoz ve çekici alet bulundurmalarını istedi.


Olumsuz hava koşulları deniz ulaşımını da etkiledi.


Kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 50 metreye düştüğü Marmara Denizi’nde, Boğazlardan geçmek üzere seyreden 41 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine çevirerek demirlediler.


Geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy’de demirli geçiren gemilerde bulunan personel de, olumsuz hava koşulları yüzünden karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirdi.


Sabah saatlerinde ise 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy’den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 12 gemi ise hava koşullarının daha da düzelmesi için Şarköy’de demirli bekliyor.


Kış, doğu kesimlerinde de etkili oluyor. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde gece geç saatlerde başlayan ve aralıksız süren kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçenin çevre illerle bağlantısını sağlayan Çelikhan-Adıyaman ve Çelikhan-Malatya karayollarında ise ulaşım güçlükle sağlanıyor.


İl Özel İdaresi ekipleri karayollarını ulaşıma açık tutmak ve kapanan karayollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Çelikhan’da kar kalınlığının ilçe merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığı bildirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ