Haber 16

Katsayı sorunu için 2 seçenek var

Danıştay’ın katsayı uyğulamasını değerlendiren Çelik, sorunun çözümü için iki yol olduğunu söyledi.

Katsayı sorunu için 2 seçenek var
  • Eğitim / Son Dakika
  • 02 Aralık 2009
  • Katsayı sorunu için 2 seçenek var için yorumlar kapalı
  • 500 KEZ OKUNDU

Danıştay’ın katsayı uygulamasını geri getiren kararını değerlendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sorunun çözümü için iki seçenek olduğunu söyledi.

Çelik, birinci seçeneğin YÖK’ün Danıştay’ın iptaline konu olan kararın ‘aynısı’ olmadan yeni bir karar alması, ikinci seçeneğin ise, YÖK Kanunu’nun 45. maddesiyle ilgili yasal düzenleme yapılması olduğunu ifade etti. Ancak, konuyu CHP’nin daha önce de Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığını anımsatan Çelik, “Ben üçüncü bir yol bilmiyorum. Hukuk devletinde başka üçüncü bir yol yok ki. Zorbalıkla çözülecek bir iş değil” dedi.

Radikal’in sorularını yanıtlayan Çelik, katsayı sorununun çözümü için, YÖK’ün, ‘Danıştay’ın iptaline konu olan kararın aynısı olmadığı sürece’ yeni bir düzenleme yapabileceğinin altını çizdi. Çelik, ikincisi seçeneğin ise 2547 sayılı YÖK Kanunu’nun 45. maddesiyle ilgili yasal düzenleme yapılması olduğunu söyledi. “Ama tabii bu durumda da CHP bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürür. Çünkü CHP’nin en iyi becerdiği iş budur. CHP milletin önünde engel.

(Kaynak:Radikal)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ