Haber 16

Kılıçdaroğlu’ndan Ergenekon açıklaması

Açıklanan aday listeleri sonrası CHP’de fırtına koptu. Ana muhalefet partisinde yaşanan değişim ve tasfiye…

Kılıçdaroğlu’ndan Ergenekon açıklaması
  • Politika / Son Dakika
  • 12 Nisan 2011
  • Kılıçdaroğlu’ndan Ergenekon açıklaması için yorumlar kapalı
  • 260 KEZ OKUNDU

Açıklanan aday listeleri sonrası CHP’de fırtına koptu. Ana muhalefet partisinde yaşanan değişim ve tasfiye yorumlarına Genel Başkan Kılıçdaroğlu yanıt verdi.


Parti Genel Merkezi çıkışı sonrası gazetecilerin bu yöndeki sorularına cevap veren Kılıçdaroğlu, Haberal’ın ailesinin CHP’li olduğunu ve bölgesinde çok sevilen ve sayılan birisi olduğunu söyledi.


Ergenekon sanıklarının düşünceleriyle ülkeye verdikleri kaktıdan ötürü aday gösterdiklerini savunan Kılıçdaroğlu, değişim söyleminin arkasında durduklarını açıkladı. İşte o konuşmadan satır başları:


ONLARLA BERABER ÇALIŞACAĞIZ


“Değişim söylemini daha önce dile getirmiştim. Gençlerin ve kadınların siyaset girmesini istemiştim. Partimize hizmet veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Onlarla bereber çalışacağız. Katkılarını alacağız.


Seçim slogalarımızan birisi herkes için CHP idi. Eğer herkesi kucaklayacaksak o zaman toplumun her kesimini CHP çatısı altında görmek bizi mutlu edecektir.


(Şanlıurfa teşkilatının istifasıyla ilgili soruya) Olabilir arkadaşlar milletvekilli listelerinin açıkladığı süreçte olur sanıyorum iki hafta içinde geçer.


DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM


Değişim ve dönüşümü sağlayacağımızı daha fazla genç ve kadın partide görmek istediğimi söylemiştim. Söylemininin arkasında durduk. Bütün arkadaşları hizmetlerinden ötürü minnetle anıyorum.


Liste dışı kalan Yılmaz Ateş’in ‘Baykal’a yapılan operasyonun devamı olarak görüyorum’ şeklindeki sözlerin hatırlatılması üzerine) Seçim sürecinde yapılan duygusal bir açıklama olarak görüyorum.


HABERAL ZONGULDAK’TA SEVİLİR SAYILIR


Mehmet Haberal zaten Zonguldaklı ailesi CHP’li. O bölgede sevilir, sayıılır. Tutuklu oldukları için değil kişisel özellikleri nedeniyle CHP’de yer aldıklarının bilinmesini isterim. Orada tutuklu olup söyleyen pek çok kişi var Hepsine saygımız var. Bunlar hayali ihracatçı değil. Tutuklu oldukları için değil, düşünceleriyle çaba harcayan ülkeye katkı veren insanlardır ve CHP listesinde onları görmek bizi memnun etti.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ