Haber 16

Konya’dan Economist dergi’sine yüklendi

Başbakan Erdoğan isim vermeden hükümete kin kusmakla suçladığı Nuray Mert’i namertlik yapmakla eleştirdi…

Konya’dan Economist dergi’sine yüklendi
  • Politika / Son Dakika
  • 03 Haziran 2011
  • Konya’dan Economist dergi’sine yüklendi için yorumlar kapalı
  • 262 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan isim vermeden hükümete kin kusmakla suçladığı Nuray Mert’i namertlik yapmakla eleştirdi. Gazetecinin duble yolların doğuda yeni askeri operasyonlar için yapıldığını ileri sürmesi Başbakan Erdoğan’ı çok kızdırdı.



Başbakan Erdoğan CHP’ye oy isteyen uluslararası İngiliz dergisi The Economist dergisini hedef aldı. Dergiyi densizlikle suçlayan Erdoğan, eleştirilerin odağında o makale vardı:


PERVASIZLIK DENSİZLİK


“The Economist’teki yorum da öyle dolaylı değil. “Oyunuzu CHP’ye verin” diyor. Bu nasıl bir pervasızlıktır, densizliktir. Seçim analizi analizi yapmak başkak bir şeydir, “şu partiye oy verin” demek başka bir şeydir. “AK Parti’ye oy verin” deseler açık söylüyorum buna karşı çıkardık.”


MEĞER KILIÇDAROĞLU KÜRESEL ÇETELERİN PROJESİYMİŞ


Derginin sadece Türkiye’ye değil CHP’ye de ‘Fransız’ kaldığını savunan Erdoğan, ana muhalefetin geçmişinden örnekler verdi. Ardından Başbakan CHP liderini çok kızdıracak bir iddiayı dile getirdi:


“CHP’nin nasıl bir proje olduğunu ortaya koymuştur. Neymiş CHP demokrasinin teminatıymış.  Bunlar sadece Türkiye’ye değil CHP’ye de Fransızlar. Ey The Economist bilir misin CHP’nin ilk başkanları illerde valilik yapmıştır. Milli egemenliğin CHP eliyle yürütülebileceğini bilir misin? CHP’nin yeni Genel Başkanı ulusal değil meğer uluslararası bir çetenin projesiymiş. Biz çetelerin projesi biliyorduk. Küresel çetelerin projesiymiş. Buradan sadece Konya’ya değil Türkiye’ye sesleniyorum. CHP Genel Başkanı’nın kimlerle iş tuttuğunu, arkasında kimlerin olduğunu görün. “


“DAYAN YORGO KILIÇDAROĞLU GELİYOR”



Kılıçdaroğlu’nun dünyayı bilmediğini iddia eden Erdoğan, CHP lideriyle dalga geçen Yunan gazetesinin attığı manşeti hatırlattı:



“Bu CHP’nin bir dış politikası var mı? Kılıçdaroğlu Yunanistan’a da el attı. Dayan Yorgo biz geliyoruz diyor. Yunanistan’ın en büyük gazetesi “Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor” diye başlık attı. Dalgasını geçiyor. Konya’da bir laf vardır. Ağzına kılığına bakmaz Hasan dağına oduna gider. Öyle mi?”


NURAY MERT’E NAMERT SUÇLAMASI


Gazeteci Nuray Mert’in PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’na verdiği mülakatta inşa edilen duble yolların bölgede yeni bir şiddet politikasını beraberinde getireceğini söylemesi Erdoğan’ın gündemindeydi. Namertlikle suçladığı Mert, Başbakan’ın hedefindeydi:


“Bir bayan gazeteci, köşe yazıları yazıyor. Son yıllarda kendini kaybetmiş şekilde kin kusuyor. PKK’nın yayın organına açıklama yapıyor, ‘yol ve zor politikaları hep beraber gidiyor’ böyle diyor. Neymiş 1935 yılında Dersim Katliamı öncesinde buraya yapılacak harekat için yol inşa edilmiş. AK Parti’nin duble yollarını da işte bu şekilde yorumluyor. Söylemek istediği şu, güya biz duble yolları, Dersim’de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Bu mertlik değil namertliktir.


Yol medeniyettir, yolu olmayan bir ülke medeniyeti konuşabilir mi? Ben vatandaşlarımı, insanlarımı hendeklerden sıçraya, sıçraya mı göndereceğim? PKK ile BDP ile bu muhabbetiniz nereden kaynaklanıyor, AK Parti’ye karşı bu kadar niye düşman oluyorsunuz. Güneydoğu’da yurtta yakılan çocukları görmeden PKK’nın BDP’nin yöneticilerinin sırtını neden sıvazlıyorsunuz? Bu manşetlere, bu medyaya rağmen bir kez daha iktidara geleceğiz.”


HIZLI TREN 300 KM HIZA ULAŞACAK


Ankara-Konya arasına yapılan yüksek hızlı tren hakkında bilgi veren Erdoğan, yolları kısaltacak hizmetle ilgili şunları söyledi:


”Bu da, Ankara Konya arasını 1 saat 50 dakika sürede almayı mümkün kılacak. Zamanla ve güvenli şekilde sürat artacak. Saatte 250 kilometreye çıktığımızda, Ankara Konya arası 1 saat 30 dakika olacak. 300 kilometreye ulaşınca da 1 saat 15 dakikada Ankara’dan Konya;ya, Konya;dan Ankara;ya ulaşım mümkün hale gelecek. Konya-Eskişehir, tamamlandığında Konya-İstanbul, Konya-Sivas hatlarımız da işlemeye başlayacak. Konya Türkiye’nin dört bir yanına artık çok yakın bir şehir haline gelecek.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ