Haber 16

Kurban Bayramı ve kurban adabı

Bir kurban bayramını daha milli birlik ve beraberlik içerisinde idrak ediyoruz. Ancak her bayramda olduğu gibi yine bu bayram da istenmeyen görüntüler yaşandı.

Kurban Bayramı ve kurban adabı

Kurban Bayramı’nın anlamı ve önemine dair konuşacak olsak sanırım ilk olarak paylaşmak ve hatır sormak gelir aklımıza. Zaten dinimizde bunu emrediyor. Ancak her bayram da olduğu gibi bu bayramda da istenmeyen görüntülerle dolu haber bültenleri. Boğalarını kaçıranlar onları yakalamaya çalışırken hayvanın bacağını kesecek kadar gaddar olabiliyoruz.

 

Kurban olacak hayvana kesinlikle eziyet edilemez. Kurbanlık hayvana en nazik bir şekilde davranmalı ve adaba dine uygun bir şekilde kesip kanını ortalık yere akıtmadan sakatatlarını sağa sola atmadan, temiz bir şekilde bu ibadetimizi idrak etmeliyiz.

 

Kestiğimiz kurbanımızı yakınlarımızdan başlayarak pay etmeli ve mümkün olan en adil şekilde bu dağıtımı en kısa sürede gerçekleştirmeliyiz.

 

Tabi ki tüm bunları yaparken gurur ve kibirden uzak durmalı tamamen Allah rızası için yapmalıyız ki ibadetimiz kabul ve makul olsun.

 

Umarız ki bundan sonra ki kurban bayramlarında istenmeyen görüntüler yaşanmaz ve bir ibadet olduğunu unutmadan kurbanımızı idrak ederiz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ