Haber 16

Kuruşlu tarifeler kazandıracak

Türkiye 1 Nisan itibarıyla Cep’te kuruş dönemine girdi. GSM operatörlerinde kuruş rekabeti kızıştı..

Kuruşlu tarifeler kazandıracak
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 02 Nisan 2010
  • Kuruşlu tarifeler kazandıracak için yorumlar kapalı
  • 324 KEZ OKUNDU

BUGÜNDEN itibaren cep telefonlarında kontör sistemi sona eriyor. Tüketici ne kadar konuştuğunu, bunun karşılığında ne kadar ödeyeceğini anında gelecek bilgiyle şeffaf biçimde izleyecek. 4 liralık da 2 bin liralık da yükleme yapılabilecek.

Vatan Gazetesi’nden Necla Dalan
‘ın araştırma dosyasında şu bilgilere yer veriliyor: Cep telefonunda kontör dönemi bugün itibarıyla yerini kuruşa bırakıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) kararıyla ses, SMS ve diğer hizmetlerin ücretlendirilmesinde, tarife ve kampanyaların birim ücretinde kontör yerine TL/kuruş kullanılacak. 50 milyon civarında ön ödemeli yani faturasız hat sahibi artık telefonuna kontör yüklemeyecek. Abonelerin 1 Nisan tarihine kadar kullanılmamış kontörleri, BTK’nın onayladığı birim fiyat üzerinden hesaplanarak TL’ye çevrilecek ve hesaplarına yüklenecek.

Şeffaflık geliyor

Aboneler konuştukça, SMS attıkça hattındaki TL bakiyesinden harcama yapacak ve kalan tutarı her hizmet sonrasında telefonunun ekranında görebilecek. Vodafone Türkiye altyapısını yetiştiremediği için 3 ay abonelerine bu bilgilendirme hizmetini veremeyecek.

Abonelerin TL’ye geçişle ilgili herhangi bir başvuru yapması söz konusu değil ancak ellerindeki kontöre dayalı kartları bugünden sonra TL kartlarıyla değiştirmeleri gerekecek.

Kontör birimine yönelik ortak ve standart bir tanım ya da bir karşılık bulunmaması ve tüketici algılamasında bir belirsizlik olması nedeniyle yapılan düzenlemeye göre, kullanıcıların hatlarında bulunan kontörler, bugünden itibaren TL’ye dönüştürülecek ve ön ödemeli hat kullanıcıları, istedikleri yükleme kanallarından (bayi, banka, TL kartı) hatlarına TL yükleyebilecek.

GSM operatörleri, ön ödemeli hat abonelerinin aylık kullanım detayı bilgilerini SMS, çağrı merkezi gibi yollarla talep edebilmelerine imkan sağlayacak.

Uygulama, TL/kuruş üzerinden yapılacak ücretlendirmelerde bir değişiklik yapılmasına yönelik olmayıp, görüşme bedellerinin ortak ve standart bir tanımı olmayan kontör yerine TL/kuruşa geçilmesine yönelik olacak. Peki GSM operatörleri yeni sisteme nasıl hazırlandı, abonelerine nasıl paketler hazırladı?

Başlarken kazandıracak

Turkcell, 5 TL’den başlayıp 180 TL’ye çıkan paketler hazırladı. Ayrıca 30 TL yükleyene 30, 50 TL yükleyene 50 TL hediye edilecek. Yeni tarifede 30 TL’nin altında yükleme yapanlar dakikası 65 kuruş yerine 2 dakikası 65 kuruşa konuşacak.

Vodafone Türkiye abonelerine “Hoşgeldin Lira Kampanyası” ile 2-30 Nisan arasında tek seferde yapacakları 20 TL ve üzeri yüklemelerde, yüklediklerinin yüzde 50 fazlasını hediye ediyor. Aboneler 20, 30 ve 50 TL’lik kart yükleme seçeneklerini daha önceki noktalardan yapabilecek. Sanal ortamı kullanmak isteyenler 4 TL’den başlayıp 2 bin TL’ye kadar çıkan miktarda yükleme imkanına sahip.

Avea Genel Müdür Yardımcı Hakan Kaplan
Avea tarife ve ücretleri bugün açıklayacak


KONTÖRDEN TL’ye geçiş için gerekli tüm altyapı çalışmalarını tamamladık ve 1 Nisan itibarıyla bu sistemi hayata geçireceğiz. Geçiş sayesinde mobil ödeme gibi servisler tüketiciler açısından daha da kullanışlı ve kolay antlaşılır hale gelecek. Abonelerimizin hayatını kolaylaştıran bu tip hizmetlere ait kullanımın daha da artmasını beklemekteyiz. Abonelerimizin faydalandıkları avantajlı ürün ve servisler de sürecek.

Vodafone Türkiye Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt
Vodafone geçişi hediyeli kampanya ile kutluyor


YENİ sistem abonelere ücretlendirme konusunda daha anlaşılır bir yapı sağlıyor. Bu geçişi kutlamak amacıyla başlattığımız yeni kampanyada bir kerede 20 TL yükleme yapmak yüzde 50 daha fazla kazanmak için yeterli olacak. Geçiş ile harcamalar çok daha sade ve anlaşılır hale geleceği için TL sistemine geçiş sonrası tüketiciler Vodafone’un sunduğu avantajları çok daha net görebilecek. Mümkün olduğunca az değişiklik ile geçişin rahat olmasını sağlıyoruz.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu
Turkcell 26 milyon kişiyi bilgilendirecek


TURKCELL, 26 milyon HazırKart’lı müşterisinin kontörden TL kullanımına kesintisiz geçebilmesi için altyapısını hazırladı. Sistemimizde yaklaşık 10 bin geliştirme yaptık. SMS, sesli yanıt sistemi, web sitemizi kapsayan yüzlerce müşteri bilgilendirmesi hazırladık. Turkcell’de, bayilerimizde, iş ortaklarımızda binlerce çalışanımızı eğittik. Kontörden TL’ye geçişi müşteri memnuniyetine yönelik bir düzenleme olarak değerlendiriyoruz. Müşterilerimiz telefon kullanımlarını daha rahat takip edebilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ