Haber 16

Lider Ankara’da 2 puan bıraktı!

Süper Lig’in 29. haftasında Başkent’te Gençlerbirliği sınavına çıkan lider Bursa golü bulamayınca zirve yarışında ağır bir yara aldı.

Lider Ankara’da 2 puan bıraktı!
  • Son Dakika / Spor
  • 12 Nisan 2010
  • Lider Ankara’da 2 puan bıraktı! için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU

Turkcell Süper Lig’de son haftalara lider olarak giren Bursaspor, Gençlerbirliği deplasmanında beklemediği bir skor alarak avantaj yitirdi.

İlk yarıda evinde yenildiği Gençberlirliği karşısında bu kez de 0-0’lık bir beraberlik elde eden Yeşil beyazlılar, Fenerbahçe’nin puan farkını 1’e indirmesini engelleyemedi.

Gençlerbirliği karşısına Ömer ve Ozan gibi çok önemli iki isminden yoksun giden Bursaspor, ligin iyi ekeplerinden biri olan rakibi karşısında ilk yarıda Sercan ile önemli bir fırsatı kullanamadı. İkinci yarıda gol için baskısını artıran liderin karşısına bu kez de kırmızı siyahlıların kalecisi Serdar çıktı. Çok kritik iki kurtarış yapan tecrübeli eldiven maçın 0-0 bitmesini sağlayan isim oldu.

Son iki deplasmanda 5 puan kaybeden Bursaspor, bu beraberlik sonrası 62 puana yükseldi.

Bursaspor bu sonuçla puanını 62 yaptı… Fenerbahçe ile arasındaki puan farkının 1’e inmesine engel olamadı… G.Birliği ise puanını 40 yaptı..

İLK YARININ KIRILMA ANLARI

26. dakikada Sandro’nun orta-şut karışımı vuruşunda ceza alanı içindeki Kahe topu kontrol edemeyince, kaleci Ivankov seken meşin yuvarlağa sahip oldu.

30. dakikada Ali kendi getirdiği topu son çizgiden kaleye paralel gönderdi. Ancak kimse dokunamayınca Gençlerbirliği defansı topu kornere attı.

33. dakikada Sandro’dan seken topla ceza yayı yakınında buluşan Vranjes’in bekletmeden attığı sert şutta, top az farkla üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

 

54. dakikada Turgay, sağ kanattan çizgiye indikten sonra topu ortaya çıkardı. Altıpas çizgisi üzerinde topla buluşan Sercan’ın bekletmeden vuruşunda, kaleci Serdar gole izin vermedi.

69. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Volkan’ın dar açıdan yaptığı vuruşta, top auta gitti.

78. dakikada İbrahim’in pasıyla topla buluşan Volkan’ın vuruşunda, kaleci Serdar meşin yuvarlağa sahip oldu.

89. dakikada Ali Tandoğan’ın kullandığı serbest vuruşta, Volkan ceza sahasında topla buluştu. Volkan’ın vuruşunda kaleci Serdar, bir kez daha gole izin vermedi

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 – BURSASPOR: 0

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Fırat Aydınus xx, Nihat Mızrak xx, Volkan Narinç xx

GENÇLERBİRLİĞİ: Serdar xxx, Cem Can xx, Orhan xx, Aykut xx, Murat xx, Mustafa x, Tozo xx, Vranjes xx (Kerem dk. 73 x), Sandro xx, Hurşut x (Serkan Çalık dk. 86 ?), Kahe x (Burhan dk. 73 x)

BURSASPOR: Ivankov xx, Ali Tandoğan xx, İbrahim xx, Zapatocny xx, Mustafa Keçeli xx, Turgay x, Hüseyin xx, Ergiç xx (Iglesias dk. 77 x), Volkan x, Batalla x (Bekir Ozan dk. 70 x), Sercan x (İsmail dk. 82 ?)

SARI KARTLAR: Tozo, Cem Can, Aykut, Burhan (Gençlerbirliği), Iglesias (Bursaspor)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ