Haber 16

Meclis Genelkurmay’a yüklendi

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşam saatlerinde Balyoz Darbe Planı davası kapsamında tutuklanan…

Meclis Genelkurmay’a yüklendi

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşam saatlerinde Balyoz Darbe Planı davası kapsamında tutuklanan 163 askeri personele ilişkin yaptığı açıklamaya başka hükümet kanadı olmak üzere siyasilerden sert tepki geldi.


TSK’nın “163 personelin tutukluluk haline devamını anlamakta güçlük çekiyoruz” açıklamasıyla ilgili ilk tepki TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’den geldi.


TSK’yı “Keşke böyle bir açıklama yapmasaydı” diyerek eleştiren Şahin, açıklamanın yargılamaya müdahale olarak algılandığını söyledi.


Mehmet Ali Şahin, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.             


Yargıya muhtıra!
TSK’nın açıklamasına en sert tepki ise HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, yaptığı açıklamada “Bu yargıya verilen bir muhtıradır” dedi.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, “Askerlerimizin hala tutuklu olmalarını anlamakta zorlanıyoruz” açıklamasını eleştirdi. “Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı” diyen Şahin, kararlara itiraz için Yargıtay’ı adres gösterdi. Devam eden davalar konusunda değerlendirme yapılmaması gerektiğini belirten Şahin, “Hatalı karar varsa, ‘bildirilerle yargılamaya gölge düşüyor’ izlenimi vermek yerine Yargıtay var” dedi. Meclis Başkanı yargıya da seslendi, “Yargı süreçlerinin makul sürede sonuçlanması tutuklamaların adeta cezaya dönüşmemesine azami özen gösterilmeli” dedi.


YARGI BAĞIMSIZLIĞINI HATIRLATTI


TSK’nın tutuklu Balyoz sanıkları hakkında dün yapmış olduğu açıklamaya bir tepki de AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç’tan geldi.


TSK’nın yaptığı açıklamayı eleştiren Kılıç,”Yargılama devam ederken yapılan açıklamalar yanlış” yorumunda bulundu.


YARGIYA MÜDAHALE VAR


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise TSK’yı şu sözlerle eleştirdi:


“Keşke yapılmasıydı. Bu yargıya müdahale olarak algılanır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ