Haber 16

Mermurlar zamlarını nisan ayında alacak

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memurun dört gözle beklediği…

Mermurlar zamlarını nisan ayında alacak
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 22 Şubat 2012
  • Mermurlar zamlarını nisan ayında alacak için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memurun dört gözle beklediği zam haberini de verdi.


Memurun zamlı maaşının Nisan ayına yetişebileceğini söyleyen Şimşek; ”Geçen seneki enflasyon farkını ocak ayında yansıttık. Zaten bir geriye dönük farkı ödeyeceğiz. Nisana yetişebilir.” dedi


MAAŞ ZAMMI NİSANDA OLABİLİR


Memur maaşlarıyla ilgili son durum hakkında konuşan Şimşek, “Toplu sözleşmeyle ilgili tasarının bütçeden önce bağlanmasını arzulardık. Şu anda Meclis’te olan bir konu. Bir an önce bunun yasalaşmasını ve memurlara zammı aktarmak istiyoruz. Geçen seneki enflasyon farkını ocak ayında yansıttık. Zaten bir geriye dönük farkı ödeyeceğiz. Nisana yetişebilir. Müzakereler olacak. Bugünden gün konusunda tarih verme konusunda bir şey söylemek doğru olmaz. Nisan hâlâ mümkün olan bir tarih” dedi.


İNTİBAKTA YÜK 2.4 MİLYAR LİRA


Maliye Bakanı intibak yasasıyla ilgili şunları söyledi: “İntibak sorunu bizden önce yaratılmış bir sorun. Başbakan bu yönde geçen yıl çözüm üreteceğine dair söz verdi. Emekli maaş farklılıklarını azaltma yönünde irade ortaya koyduk. Bütçeye etkisi 2.4 milyar lira. Bunun kaynağını çalışacağız, uygulamaya koyacağız.”


Şimşek, kira beyannamesiyle ilgili mektup gönderilmesi hakkında bilgi verdi. Şimşek, “Vatandaşların mükellefiyetlerini zamanında yerine getirmeleri için uyarıda bulunuyoruz. Gerek motorlu taşıtlar, gerek kira olsun işi kolaylaştıralım ki ne biz ceza keselim, ne de kendileri sıkıntıya düşsünler” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ