Haber 16

MHP’den BDP’ye geçiş sebebi anlaşıldı

MHP’de çıkan kasetlerle birlikte yaşanan istifarın en ilginci ise Van Başkale MHP İlçe başkanı Ömer Bozkurt’un…

MHP’den BDP’ye geçiş sebebi anlaşıldı
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Mayıs 2011
  • MHP’den BDP’ye geçiş sebebi anlaşıldı için yorumlar kapalı
  • 303 KEZ OKUNDU

MHP’de çıkan kasetlerle birlikte yaşanan istifarın en ilginci ise Van Başkale MHP İlçe başkanı Ömer Bozkurt’un, aralarında köy koruculurının da bulunduğu ekibi ile birlikte BDP’ye geçmesi olmuştu. 


Habertürk Gazetesi’nin haberine göre: Köyünden, terör yüzünden göç eden ve CHP’de başladığı siyasete 5 yıldır MHP’de devam eden Ömer Bozkurt, geçiş nedenini: “Başkale BDP’li. Bir biz farklıydık. Karanlık çökmeden eve gidiyor, gece uyuyamıyordum. Birilerinin gelip beni götürmesinden korkuyordum. Artık korkmadan uyuyorum. Herkes hangi partideyse biz de oradayız” şeklinde açıkladı.


Başkale’nin Dibek Köyü’nde doğan ve 1996’ya kadar çiftçilik yapan Ömer Bozkurt, terör nedeniyle köyleri boşaltılınca ilçeye göç etmek zorunda kaldı. Berberlik yapan Bozkurt, sattığı 200 küçükbaş hayvanının parasıyla otomobil alıp, sınıra bavul ticareti için taksi seferleri yaptı. Kendine iki göz gecekondu yapan 1’i erkek 9 çocuk babası Bozkurt, siyasete yaklaşık 13 yıl önce CHP’de başladı. 9 ay CHP Başkale İlçe Başkan Vekilliği görevinde bulunan Ertoşi  aşiretinin ferdi Bozkurt, milletvekili olan dayısının ailesini kullanmaya çalıştığını iddia ederek partisinden istifa etti.


MHP’ye 2006’da geçtiğini belirten Bozkurt, aralarında 4 köy korucusunun da bulunduğu 15 arkadaşıyla ilçe teşkilatını kurduğunu söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ