Haber 16

MHP’yi hangi iller zorluyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en çok milletvekili potansiyeline sahip Ankara ve İstanbul gibi…

MHP’yi hangi iller zorluyor?
  • Politika / Son Dakika
  • 11 Nisan 2011
  • MHP’yi hangi iller zorluyor? için yorumlar kapalı
  • 273 KEZ OKUNDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en çok milletvekili potansiyeline sahip Ankara ve İstanbul gibi şehirlere çok sayıda yapılan adaylık başvurusu yapılması nedeniyle listeleri oluşturmakta zorlanıyor.


Ankara 1. Bölge’de Genel Sekreter Cihan Paçacı, Başdanışman Zühal Topçu, eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar ve Tuğrul Türkeş’in, 2. Bölge’de Deniz Bölükbaşı ve Yeniçağ yazarı Özcan Yeniçeri’nin listenin ön sıralarında yer alması bekleniyor.


Bahçeli İstanbul listeleri üzerinde de yoğun mesai harcıyor. Balyoz tutuklusu Engin Alan’ın 3. Bölge’den aday gösterileceği kulislere yansıdı. Akşam gazetesinin haberine göre, eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile Alevi kökenli MYK üyesi Timurcan Ulusoy da bu bölgeden listeye girebilir. Eski AKP’li bakan Murat Başesgioğlu ile eski EPDK Başkanı Yusuf Günay’ın da 2. Bölge’den adayı gösterileceği konuşuluyor.


1. Bölge için de merhum Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, Ümit Özdağ, İlhan Gencer ve Saffet Sancaklı’nın adı geçiyor.


KADIN SAYISI ARTACAK


176 kadın adayın başvuru yaptığı MHP’de pozitif ayrımcılık yapılarak kadın vekil sayısının 2’den en az 6’ya çıkarılması hedefleniyor. Mevcut kadın vekiller Meral Akşener ile Şenol Bal’ın listeye yeniden girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Kurul salonunda türbanını çıkaran eski vekil Nesrin Ünal, (Antalya) eski vekil Melek Denli Karaca’nın kızı Aybüke Topçubaşı (Çorum) ve MYK üyesi Ruhsar Demirer (Eskişehir) listelerde ön sıralarda olacak. MHP, önemli bir varlık gösteremediği Tunceli’de de Figen Aytimur’u aday gösterecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ