Haber 16

Milli takım ilk 11’i belli oldu

A Milli Futbol Takımı’mız Euro2012 elemelerinde gruptaki en önemli rakibi Belçika ile deplasmanda…

Milli takım ilk 11’i belli oldu
  • Son Dakika / Spor
  • 03 Haziran 2011
  • Milli takım ilk 11’i belli oldu için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU

A Milli Futbol Takımı’mız Euro2012 elemelerinde gruptaki en önemli rakibi Belçika ile deplasmanda karşılaşacak. Bu akşam 21:45’te oynanacak bu önemli karşılaşma NTV’den yayınlanacak.


İŞTE MİLLİ TAKIMIMIZIN İLK 11’İ


Volkan – Servet, Serdar, Çağlar – Selçuk Şahin – Selçuk İnan, Emre – Burak, Arda – Kazım


GÖKHAN GÖNÜL KADRODAN ÇIKARILDI


A Milli Takım sakatlığı nükseden Gökhan Gönül kadrodan çıkarıldı. Gönül’ün yerine kimin oynayacağına dair henüz bir bilgi yok.


MİLLİ TAKIM’IN KARNESİ



A Milli Takım, A Grubu’ndaki 6. maçında Belçika karşısında. Türkiye’nin 9 puanla üçüncü olduğu grupta Belçika bir maç fazlasıyla ve 10 puanla ikinci sırada yer alıyor.


Oynadığı son Avusturya maçını 2-0 alarak gruptaki iddiasını sürdüren Türkiye, ikincilik hedefine ulaşabilmek için Belçika karşısında en az 1 puan almak zorunda. Geçen yıl İstanbul’da oynanan ilk maçı A Millilerimiz, 3-2 kazanmasını bilmişti.


Türkiye ile Belçika son yıllarda ayrılmaz ikili gibi. 2010 Dünya Kupası elemelerinde de aynı grupta yer aldığımız Belçika’ya karşı evimizde beraberlik, deplasmanda yenilgi almıştık. Son 10 yılda rakibine karşı 5 kez mücadele veren A Milli Takımımız, 2 galibiyet 2 beraberlik ve bir yenilgi ile dengeli bir bilanço çizdi.


Bu 6. karşılaşma öncesi en büyük kozumuz ise, Arda Turan olarak görünüyor. Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yetenek, Milli Takım formasıyla oynadığı son 7 maçta 6 gol kaydetti. Arda, Kazakistan’ı 3-0, Belçika’yı 3-2 ve Avusturya’yı 2-0 yendiğimiz 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında 1’er gol attı. Diğer taraftan A Milli Takımımız, Avusturya maçı öncesine kadar Arda Turan’ın forma giymediği 4 maçlık dönemde gol atmayı başaramamıştı. Almanya, Azerbaycan, Hollanda ve Güney Kore maçlarında genç yıldız sakatlığı nedeni ile forma giyemezken, biz de hiç rakip ağları sarsamadık.


4 golleri defanstan


Rakibimizin silahlarına gelirsek… Türkiye’nin, Belçika’yı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 3-2 yendiği grup karşılaşmasında yediğimiz 2 gol de hava toplarıyla gelmişti. Uzun boylu stoperleri Van Buyten’in attığı 2 kafa golüne karşılık, takımımız savunmda yetersiz kalmıştı. Grupta savunma oyuncuları ile 4 gol bulan Belçika’ya karşılık, millilerimizin en zayıf yönü olarak hava topları görünüyor. Ay yıldızlı ekip, yediği 6 golün 3 tanesini kafa toplarından yedi.


Kilit isim Axel Witsel


Belçika Milli Takımı’nın orta alanında oynayan Axel Witsel takımın en etkili oyuncularından biri. 22 yaşındaki futbolcu, elemelerde oynadığı 5 maçta 2 gol ve 1 asist yapmış. Takımın gizli yıldızı olan Witsel, bu karşılaşmada başımızı ağrıtabilir. A Milli Takımımız ayrıca, rakibinin taktik faullerine karşı da çok dikkatli olmak zorunda. Özellikle hızlı akınları sert olmayan faullerle kesen Belçika, bu şekilde fazla kontratak tehdidi yaşamıyor. Euro 2012 elemelerinin en çok faul yapan takımı olan rakibimiz, bu konuda diğer takımlara büyük fark atmış durumda.


Euro 2012’nin yolu Belçika’dan geçer


Bu akşam deplasmanda karşılaşacağımız Belçika’yı yenersek, grup 2’nciliğine yükseleceğiz.


A Milli Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu’ndaki 6. maçında bugün deplasmanda Belçika ile karşılaşacak. Başkent Brüksel’deki Roi Baudouin Stadı’nda 21.45’te başlayacak ve NTV’den naklen yayınlanacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Nicola Rizzoli yönetecek.
Milliler, grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan maç öncesi 3 puan hesabı yapıyor. Son karşılaşmasında Avusturya’yı 2-0 yenerek, Euro 2012 yolunda play-off’a kalma umutlarını tazeleyen takımımız, bugün de kazandığı takdirde Belçika’yı geride bırakarak 2. sıraya yükselecek.


Belçika’da 3 eksik


Rakibimizde Fellaini, Dembele ve Lukaku gibi yıldız futbolcuların oynamayacak olması da ay yıldızlılar


Biletler karaborsada 500 Euro


Bazı Belçikalılar, maçın oynanacağı Roi Baudoin Stadı önünde karaborsa bilet satışına başladı. Karaborsacıların açık tribün biletlerini 200 ile 500 Euro arasında satmalarına gurbetçiler tepki gösterdi. Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl da “İlk defa bir Belçika maçında bilet sıkıntısı yaşıyoruz. Fazla Türk’ün maça gelmesini istemiyorlar” diye konuştu.


En golcüleri Ogunjimi


Belçika Milli Takımı’nın en golcü futbolcusu, oynadığı 3 milli maçta 3 gol atan Marvin Ogunjimi. Genk forması giyen golcü, 1.86 m. boyunda ve fizik gücü son derece yüksek. Takımın bir diğer forveti Vossen de elemelerin en çok şut atanları arasında 11 şutla 4. sırada. Belçika kaleyi bulan şut sayısında da maç başına 6.5 ortalaması ile dikkat çekiyor.


Maçlara hızlı başlıyoruz


Türkiye, maçların ilk 30 dakikasında rakip filelere 3 gol gönderdi. Bu 3 gol de 20 ve 30. dakikalar arasında geldi. Ayrıca maçların son 15 dakikasında da yine 3 gol bulmayı başardık.


Volkan formda Mignolet tecrübesiz


Belçika’nın kalesini, büyük ihtimalle yalnızca 2 kez milli olan 22 yaşındaki Simon Mignolet koruyacak.


Belçika Milli Takımı’nda kaleyi yüksek bir olasılıkla İngiltere’de Sunderland forması giyen Simon Mignolet koruyacak. Henüz 22 yaşında olan ve sadece 2 kez milli takım forması giyen genç file bekçisi, gruptaki son Azerbaycan maçında da kaleyi korumuş ve 1 gol yemişti.
A Milli Takımımızda ise kaleci Volkan Demirel çok formda ve bu karşılaşmada yine en büyük kozlarımızdan biri olacak. Volkan, son Avusturya maçında gol yemediği gibi bir de penaltı kurtarmıştı.


Öte yandan Belçika en çok, karşılaşmaların ilk yarısında 15 ve 30 ile 46-70. dakikalar arasında gol yemiş. 15 ve 30 dakikalar arası 3 golü kalesinde gören rakibimiz, 46 ile 70 arasında ise 4 gol yemiş. A Milli Takımımızın bu nedenle maça iyi başlayıp erken gol bulması şansını artıracak.


İkincilik için kader sınavı


Bugün kazandığımız takdirde tüm gruplar arasındaki en iyi 2’nciler sıralamasında da yükseleceğiz. Bu da bize Euro 2012’ye doğrudan katılma yolunda avantaj kazandıracak.


TÜRKİYE-Belçika karşılaşması, sadece gruptaki iddiamız açısından değil en iyi ikinciler sıralamasında da bizim adımıza çok önemli. Halen grupta 2. sırada bulunan rakibimiz, tüm grupların ikincileri arasındaki puan durumunda da 7 puanla 3. sırada.
Biz bugün kazandığımız takdirde ikinciler sıralamasında 9 puana yükseleceğiz ve diğer takımların aldığı sonuçlara göre sıralamamız belirlenecek. Kazakistan’ın Azerbaycan’ı yenmesi halinde ise, grup sonuncuları bu sıralamaya dahil edilmediği için büyük avantaj elde edeceğiz. Böylelikle bir anda ikinciler sıralamasında liderliğe dahi yükselebileceğiz.


En iyi 2. direkt gidiyor


2012 Elemeleri sonunda 9 grup içindeki en iyi ikinci, doğrudan finallere gidecek. Kalan 8 ikinci ise kendi aralarında play-off turu oyanayacak ve 4 milli takım daha Ukrayna ve Polonya’da düzenlenecek şampiyonanın vizesini alacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ