Haber 16

MİT yeni eleman alacak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde görevlendirilmek üzere…

MİT yeni eleman alacak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde görevlendirilmek üzere erkek istihbarat uzman yardımcıları alacak. Adaylar zorlu şartları sağladıkları takdirde 21 Ekim’e kadar başvuru yapabilecek.


Analitik yönü kuvvetli, iletişim yeteneği güçlü, araştırmacı, pratik zekasına güvenen, yönetme ve yönlendirme becerilerine sahibim diyenler. 


ZORLU ŞARTLAR


Aranan şartlar ise teşkilatın internet sitesinden yapılan duyuruda yer aldı. Ama başvuru süreci bile zor. Aday adaylarında bir dizi özellik aranıyor. Buna göre, aday adaylarının sağlıklı, 35 yaşını doldurmamış, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Askerlik görevini fiilen tamamlamış ya da üç ay içinde terhis olabilecek durumda olmak veya askerliğini en erken Temmuz 2012’ye kadar erteletmiş olmak da yine şartlar arasında. Ve kamu personel seçme sınavından teşkilatın istediği puanları almış olmak.


SON BAŞVURU EKİM’DE


Aday adaylarının yabancı dil bilmesi de şart. Üstelik KPSS’den belirtilen puanları alamamış olan aday adaylarının işi daha da zor. Çünkü onlardan Arapça, Çince, Ermenice, Sırpça, Peştuca gibi yabancı dillerden birini bilmeleri bekleniyor.  CNN Türk’ün haberine göre, bu şartları karşılayanlar en geç 21 Ekim’e kadar MİT Müsteşarlığı’na ulaşacak şekilde başvurularını posta yoluyla yapmaları gerekiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ