Haber 16

ÖSYM kopya iddialarından zorda!

Ardarda kopya iddiaları ÖSYM’yi bitirme noktasına getirdi. Doç. Dr. Sezai Türk’e göre kurum sızdırılan sorulara rağmen ders alamamışa benziyor!

ÖSYM kopya iddialarından zorda!
  • Eğitim / Son Dakika
  • 27 Ağustos 2010
  • ÖSYM kopya iddialarından zorda! için yorumlar kapalı
  • 351 KEZ OKUNDU


Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) kopya iddiaları ÖSYM’nin yapmış olduğu diğer sınavları da tartışmalı hale getirdi.  Doç. Dr. Sezai Türk, iddiaların dehşet verici olduğunu söyleyerek, ÖSYM Başkanı Yarımağan’ın krizi iyi yönetemediğini iddia etti.


ÖSYM, yıl boyunca aralarında Yüksek Öğretime Geçiş (YGS), LYS, askeri okullar, kaymakamlık, TUS ve ÜDS’nin de yer aldığı 37 farklı sınav gerçekleştiriyor. Bu sınavlarla ilgili çok sayıda söylenti gündeme gelirken, bugüne kadar her hangi bir inceleme yapılmadı. Sınavlarda beklediği sonucu alamayan adaylar, ÖSYM’ye müracaatlarında da tatmin edeci cevaplar alamadı. Akademisyenler, YÖK’ün KPSS ile ilgili olarak ‘kopya olabilir’ raporunun ardından merkezi sistemle yapılan bütün sınavların şaibeli hale geldiğini vurguluyor.


“İDDİALAR BİR AN ÖNCE AYDINLATILMALI”


Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Sezai Türk’e göre, son tartışmalar bugüne kadar sınava girmiş milyonlarca adayın kafasında soru işaretlerine neden oldu. “Bir an önce bu iddialar aydınlatılmalı” diyen Türk, daha öncede polis okullarına giriş sınav sorularının sızdırıldığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Devletin yaptığı sınavlarda sızma iddiaları endişe verici. ÖSYM, son olaylarla birlikte inanılır ve güvenilir bir kurum olmaktan hızla uzaklaşıyor. Yaptığı sınavlar tartışmalı hale geldi. Daha önce dedikodu olarak dile getirilen olayların, YÖK’ün son açıklamasının ardından söylentiden öte gerçek olduğu ortaya çıktı.”

“ÖSYM KAPALI KUTU”


Doç. Dr. Türk, şaibe iddialarına ÖSYM’nin şimdiye kadar kapalı kutu gibi çalışmasının da neden olduğunu söyledi. Türk, “Yılda 37 sınav yapan ÖSYM’ye Türkiye’de her vatandaşın bir şekilde işinin düştüğü de düşünüldüğünde bu iddiaların ne kadar vahim sonuçlara yol açabileceği ortada. Bu sınavlarda milyonlarca lira toplanmakta. Böyle bir kurumun hesap verebilir, kamuoyu tarafından bilinen şeffaf bir çalışma sistemi olmalı. Tartışmaların önüne geçmenin tek yolu şeffaflık.” dedi.


“KRİZ İYİ YÖNETİLEMİYOR”


Ünal Yarımağan’ın krizi yönetemediğini vurgulayan Sezai Türk, bunda kurumun daha önce hiç sorgulanmaması ve denetlenmemesinin rolü olduğunu kaydetti. Türk, “ÖSYM, Polis Akademisi sınavlarında soruların çalınmasından da ders almamış.” dedi. ‘Sızma varsa, bir de sızdıran vardır’ diyen Türk’e göre, çalışanlarıyla birlikte ÖSYM’nin soru hazırlama sistemi de baştan sona gözden geçirilmeli.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ