Haber 16

PKK’yı bitirecek taktik!

Terör örgütü PKK üç koldan kıskaca alınıyor. İşte terörle mücadele konusunda yaşanan son gelişmeler…

PKK’yı bitirecek taktik!

Terör örgütü PKK üç koldan kıskaca alınıyor. İşte terörle mücadele konusunda yaşanan son gelişmeler…

Türkiye, operasyonlarını sürdürürken İran PJAK’a nefes aldırmıyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a gidiyor. Sinirlioğlu, buradaki temaslarının ardından Erbil’e geçecek. Ana gündem Kandil’in tasfiyesi.

PKK’YA KISKAÇ HAREKATI

Terör örgütü PKK’ya yönelik ‘kıskaç harekatı’ sürüyor. İran’ın örgütün PJAK ayağına yönelik yoğun operasyonlarının ardından bugün Kandil’in tasfiyesi için Irak’a önemli bir ziyaret gerçekleşiyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun bugün Irak ile resmi istişareler için Bağdat ve Erbil’e gideceğini açıkladı. Ünal, temaslarda Irak’la ilişkilerin her anlamda ele alınacağını, terörle mücadele konusunun da gündeme geleceğini belirtti. Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani geçtiğimiz günlerde PKK’ya, “Topraklarımızı kullanmaktan vazgeç” çağrısında bulunmuştu.

DÜZENLİ İSTİŞARE YAPIYORUZ

Sözcü Ünal, “Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Türkiye’den ekime kadar operasyon yapmamasını istediği” yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine terörle mücadelede işbirliği başta olmak üzere bölge makamlarıyla temasların bulunduğunu ve bunların süreceğini dile getirdi.

Ünal, Sinirlioğlu’nun Bağdat’a gidişinin iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında yapılan düzenli istişarelerin neticesinde gerçekleştiğinin altını çizdi. Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin temsilcilerinden Neçirvan Barzani’nin Türkiye’yi önümüzdeki hafta ziyaret edeceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Ünal, kendisinde bu konuda henüz resmi bir bilgi olmadığını savundu.

ALMANYA’DAN DAVUTOĞLU’NA TELEFON

Ünal, Dışişleri Bakanlığında yaptığı olağan basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendisini arayan Ürdün ve Almanya Dışişleri bakanları ile telefonda görüştüğünü de kaydetti. Ünal, Ortadoğu’yu ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu aktardı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Ünal’a NATO çatısı altında planlanan füze savunma sisteminin radarının Türkiye’ye kurulacağının açıklanmasının ardından İran’dan gelen eleştiriler hatırlatıldı.

Ünal, NATO’nun yeni stratejik konseptinin, ittifakın 21. yüzyıl güvenlik sorunlarına mukabele edilmesi amacıyla yapıldığını hatırlattı.

RADAR KOMUTASI BİZDE

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, füze savunma sisteminin NATO’nun caydırıcılığının güçlendirilmesini amaçladığına dikkati çekti. Bu çerçevede birçok ülkenin çalışmaları olduğunu kaydeden Ünal, şöyle devam etti: “Radar sisteminin ülkemizde konuşlanacağını belirttik. Bu sistem herhangi bir ülkeye karşı değil, NATO alanının savunmasına yöneliktir ve savunma sistemidir. Türkiye’de kurulması öngörülen sistem de sadece radar sistemidir.NATO çerçevesinde kurulan bir savunma sistemi olduğu için komuta kontrol sistemi Türkiye’de.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ