Haber 16

Polis vatandaşın böyle kafasına sıkıyor!

Bahreyn’de polis, yönetim karşıtı protestocuların kampını kuşatarak, başkentteki en büyük ticaret bölgesine giden…

Polis vatandaşın böyle kafasına sıkıyor!
  • Dünya / Son Dakika
  • 14 Mart 2011
  • Polis vatandaşın böyle kafasına sıkıyor! için yorumlar kapalı
  • 247 KEZ OKUNDU

 

Bahreyn’de polis, yönetim karşıtı protestocuların kampını kuşatarak, başkentteki en büyük ticaret bölgesine giden karayolunu kapatmaya çalışan göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti.


Görgü tanıkları, bunu, polisin, başkent Manama’daki İnci Meydanı’nı, geçen ayın ortalarında yönetime karşı ayaklanan göstericilerden temizlemek için yaptığı en büyük operasyon olarak nitelendirdi.


Protestocuların Manama’nın merkezindeki ticaret bölgesine giden yolu kapattığı, trafik karmaşasına yol açtığı, polisin göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği belirtildi.


Tanıklar, polisin ayrıca İnci Meydanı’ndaki protestocu kampına göz yaşartıcı gaz atarak, plastik mermiler attığını söyledi.


Bahreyn hükümeti ise yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin “Kral Faysal Otoyolunu açmak için operasyonlar yaptığını” bildirdi.


Açıklamada, polisin 350 dolayında göstericiyi göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı ifade edildi, ancak İnci Meydanı’ndaki operasyondan söz edilmedi.


Tunus ve Mısır’daki gelişmelerden ilham alarak ayaklanan çoğu Şii göstericiler, daha çok siyasi özgürlük talep ederken, Sünni yönetiminin iktidardaki tekeline de son vermesini istiyor.



BAHREYN, ASAYİŞİ SAĞLAMAK İÇİN KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN YARDIM ALACAK


Şiddetli protesto gösterilerine sahne olan Bahreyn’in ülkede asayişi sağlamak için Körfez ülkelerinden yardım istediği bildirildi.


El Arabiye televizyonu, Körfez Arap ülkelerine bağlı kuvvetlerin ülkede düzenin sağlamasına yardımcı olacağını duyurdu.


Kraliyet Sarayı danışmanlarından eski iletişim bakanı Nebil el Hamer de Twitter’da yaptığı açıklamada, “Körfez İşbirliği Konseyi’nden kuvvetlerin, asayiş ve emniyeti korumak için Bahreyn’e geldiğini” ifade etti.


BAHREYN’DE MUHALİFLERDEN KÖRFEZ ÜLKELERİNİN MÜDAHALESİNE TEPKİ: BU BİR SAVAŞ İLANIDIR


Bahreyn’de muhalif gruplar, Körfez’deki Arap ülkelerine bağlı kuvvetlerin asayiş ve emniyetin sağlanmasına yardımcı olmak için Bahreyn’e geldiği yönündeki haberlerler üzerine, bunun bir “savaş ilanı” olacağını bildirdi.


Şii Vefak bloğunun da aralarında bulunduğu muhalif gruplar, Körfez Arap ülkelerine bağlı kuvvetlerin adaya herhangi bir müdahalesinin “savaş ilanı ve işgal olacağını” savundu.


Şiddetli protesto gösterilerine sahne olan Bahreyn’in ülkede asayişi sağlamak için Körfez ülkelerinden yardım istediği bildirilmişti.


El Arabiye televizyonu, Körfez Arap ülkelerine bağlı kuvvetlerin Bahreyn’de düzenin sağlamasına yardımcı olacağını duyurmuş, Bahreyn Kraliyet Sarayı danışmanlarından eski iletişim bakanı Nebil el Hamer de twitter’da yaptığı açıklamada, “Körfez İşbirliği Konseyi’nden kuvvetlerin, asayiş ve emniyeti korumak için hali hazırda Bahreyn’de olduğunu” belirtmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ