Haber 16

Polisi aşıp Ata’ya koştular

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılanların bir bölümü Anıtkabir’e geldi

Polisi aşıp Ata’ya koştular
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Ekim 2012
  • Polisi aşıp Ata’ya koştular için yorumlar kapalı
  • 310 KEZ OKUNDU

  Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, polis müdahalesinin ardından, farklı güzergahları kullanarak Anıtkabir’e yürümeye başladı. Cumhuriyet Bulvarı’ndan yola çıkan kalabalık bir grup, Ankara Garı, Tandoğan Meydanı güzergahından Anıtkabir’e ulaştı.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Anıtkabir’e Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir avlusunda toplanıyor. Birinci Meclis önünde toplananların bir kısmı ise Ulus’tan Necatibey Caddesi üzerinden slogan atarak ve marş söyleyerek Anıtkabir’e yürüyor.
Polisin müdahalesinin ardından bazı vatandaşlar polis panzerlerinin üzerine çıkarak, Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.
ENGELLEMELER HALKI YILDIRAMADI
Sabah saatlerinde Ankara Valiliği’nin yasaklamasına rağmen Ulus Meydanı’nda toplanan halk, Birinci Meclis’e, oradan da Anıtkabir’e yürüyerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak istemişti. Görevlendirilen 5 bin polis, barikatlar kurmuş, şehir girişlerinde otobüsleri durdurarak kontrol yapmıştı. Hatta pek çok şehirde Ankara’ya doğru gece yola çıkmak isteyen vatandaşları polis engellemişti.
Tüm engellemelere rağmen vatandaşlar 89 yıl önce kurulan Cumhuriyeti kutlamak için ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleri ile Ulus’ta toplandı. Polis, kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu halka önce biber gazı sonra da tazyikli suyla müdahale etti. Olayları görüntüleyen basın mensuplarının canlı yayın araçlarına da su sıkıldı.
Halk meydanı terk etmedi ve polis barikatını aşarak Anıtkabir’e yürüdü.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ