Haber 16

Sağlam Gençlerbirliği maçını yarumladı

Sağlam, maçı kazanmak için ard arda 10 gerekçe sıralayabileceğini belirterek, şunları dile getirdi…

Sağlam Gençlerbirliği maçını yarumladı
  • Son Dakika / Spor
  • 01 Ekim 2011
  • Sağlam Gençlerbirliği maçını yarumladı için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU

Sağlam, maçı kazanmak için ard arda 10 gerekçe sıralayabileceğini belirterek, şunları dile getirdi: “Şanssız yenildiğimiz Beşiktaş maçının ardından Sivasspor yenilgisi sonrası bu kötü gidişi sonlandırmak istiyorduk. Bugün aldığımız bu skorla 15 günü çok huzurlu geçireceğiz. Bizi seven taraftarlarımızı umutlandırmak için yine kazanmamız gerekiyordu. Bunların hepsini gerçekleştirdiğimiz için, iyi bir mücadele ile bol gollü bir galibiyet aldığımız için çok mutluyuz.”


“EN AZ TARAFTARLA OYNADIĞIMIZ BİR MAÇ”


Taraftarların maça ilgi göstermemesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden başarılı teknik adam, şöyle devam etti: “Bugün her halde tarihi bir günde yaşadık. En az taraftarla bir maç oynadık. Gelen taraftarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Maçtan sonra özellikle oyuncularımızın gelen taraftarlara bütünleşmesi ki bende gittim onlarla. Ben anlayamıyorum, taraftara sormak lazım niye gelmediklerini. Bir mağlubiyetse bu takım onlara çok güzel günler yaşattı. Çok mutluluklar yaşattı. Alınan iki mağlubiyetse buna kimsenin hakkı yok. İnşallah bugün bir dönüm noktası olur hem taraftar açısından. Biz saha içinde bu günü çok iyi değerlendirdik. İnşallah taraftarımız da bu günü değerlendirir.”


Sağlam, Batalla’nın iyi 3 gol asiste vermesiyle ilgili olarak, “Batalla girdi iyi oynadı ama bir çok oyuncumuz çok iyi oynadı. Onları birbirinden ayırmadan, takım halinde çok iyi oyandık.” dedi.


SERDAR AZİZ: ÇOK BÜYÜK HEYECAN YAŞADIM


Sahaya ilk kez kaptan olarak çıkan genç oyuncu Serdar Aziz, yaşadığı mutluluğu şöyle ifade etti: “Bugün sahada Ömer abi ve İbrahim abi yoktu hocam bana kaptanlığı verdi. Mutluk ve heyecan vardı. Bizim için çok önemli maçtı. Mutlaka 3 puan almamız gerekiyordu. Net bir skorla galip geldik. Bu üç puanı onlara armağan ediyoruz. Gençlerbirliği genç bir kadro. Çok koşuyorlar. İlk yarı kötü oynamadılar ama biz tecrübemiz ve akıllı oyunumuzla üstün geldik. Batalla tabi çok kaliteli bir oyuncu. Bizi çok rahatlatıyor. Hocamız da onu alınca çok daha iyi oldu. Bursaspor’un stoperleri bence Türkiye’nin en iyi oyuncularından 4 tanesi. Bundan sonra da hocam şans verirse elimden geleni yapacağım.”


“HEDEFİM 16 NUMARALI FORMA”


Serdar Aziz, bundan sonraki hedeflerin ise şöyle anlattı: “Hedeflerime yavaş yavaş ulaşıyorum. Bursaspor A takımı hedefim vardı şuan o formayı giyiyorum. Kaptanlık vardı bugün ona da ulaştım. Avrupa’yı şuan konuşmak istemiyorum. Şuan hedefim 16. numaralı forma. İnşallah onu da alır ve gururla taşırım.” diye konuştu.


STEPANOV: GOL ATMAM VE KAZANMAMIZ ÇOK GÜZEL


Bursaspor’un başarılı oyuncusu Stepanov ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Gol atmak çok güzel bir duygu. Son iki maçta kaybettikten sonra gol atmam ve kazanmamız çok güzel. Zor maç olacağını biliyorduk. Kazanmamız gereken bir maçtı. Üzerimizde çok büyük baskı vardı. Son iki maçta nasıl kaybettiğimizi de düşününce baskı yaşıyorduk. Geçen sende olduğu gibi takım ruhu ön plandaydı.”


ÇAPA: HATALARDAN GOL YEDİK


Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, ilk 44 dakika iyi oynadıklarını ancak son dakikada yedikleri golle içeriye yenik gittiklerini hatırlattı. Maç boyunca 2-3 pozisyon bulduklarını ve bunları değerlendiremediklerini belirten Çapa, şöyle konuştu: “Maça baktığımız zaman bireysel hatalardan kaynaklanan goller kalemizde gördük. Bursaspor çok iyi ve kaliteli oyuncu grubu var. Kadrosun güçlendirdi. Her ne kadar son iki maçta kötü sonuç almış olsalar da Beşiktaş maçı çok iyiydi. Bu maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Bizim ligdeki rakiplerimiz 5-6 büyükler. Belki golü biz erken bulsaydık farklı olabilirdi. Önümüzdeki 14 günlük arayı iyi değerlendireceğiz. Bursaspor’u oynatırsan sıkıntı yaşarsın. Fizik gücü çok yüksek ve duran toplarda çok etkili. Üçlü orta sahadaki oyuncuları rahat bırakmamak gerekiyordu, o yüzden mücadele gücü yüksek oyuncular seçtik.”


AZOFEİFA: KÖTÜ OYNADIK


Gençlerbirliği’nin başarıl futbolcusu Azofeifa, şunları dile getirdi. “İlk yarıda iyi oynadık, pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik. İkinci yarıda konsantrasyon bozukluğu oldu. Kötü futbol oynadık. İkinci yarıda yakaladığımız fırsatları değerlendirseydik. Böyle bir sonuç olmazdı.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ