Haber 16

Siirt’te 12 terörist öldürüldü!

Siirt Pervari kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada örgüte ağır darbe indirildi.

Siirt’te 12 terörist öldürüldü!


Siirt’in Pervari İlçesi’nde Doğan Komando Taburu’nun koruma üssüne kalabalık PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda bir subay ve bir uzman çavuş ile 3 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 5 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çıkan çatışmada, 12 terörist ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Yine çatışmada 1 astsubay ile bir er yaralandı..


Hain saldırı sonrası kaçmaya çalışan teröristlerin yerini İHA’larla (İnsansız Hava Aracı) belirledi ve sevk edilen güçlerle birlikte 12 PKK’lı öldürüldü.


ÜS BÖLGESİNE SIZMA GİRİŞİMİ


Pervari’nin Sarıyaprak Köyü’nde konuşlu bulunan Doğan Komando Taburu’nun Sarıyaprak üs bölgesine dün gece saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK’lı terörist grubu tarafından uzun namlulu silahlarla değişik noktalardan ateş açılıp, üs bölgesine sızma girişimininde bulunuldu. Bölgede görevli askerlerin sızma girişimini farkedip karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 1 üsteğmen şehit olurken, 1 uzman çavuş şehit oldu. Yine 1 astsubay ile 1 er de yaralandı.


KORUCULAR PUSUYU DÜŞÜRÜLDÜ


Çatışma sırasında bölgeye takviye olarak Doğan Köyü’nden sevkedilen bir korucu timi de PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Teröristlerin açtığı ateşte 3 korucu şehit oldu. Bölgeye Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan helikopterlerle komandolar sevkedilirken, Kobra tipi helikopterlerde kaçan PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına alındı.


İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI KAÇAN TERÖRİSTLERİ İZLEDİ


Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA sevk edildi. Terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alındı..


Bu faaliyetle kordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 terörist silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildi..


ŞEHİT OLAN ÜSTEĞMEN VE KORUCULARIN KİMLİKLERİ


Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pervari ilçesi Sarıyaprak Mevkisi’nde konuşlu bulunan askeri üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup terörist tarafından sızma girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada şehit olan piyade üsteğmenin Mustafa Çuhadar olduğu belirtildi.

Çatışmada Doğan köyüne ait bir geçici köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucunda şehit olan korucuların Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan oldukları kaydedildi.


ISPARTA’YA TAYİNİ ÇIKMIŞTI


Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın (29), Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayininin çıktığı ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği bildirildi.
Şehit cenazesinin bugün Konya’ya getirilmesi ve ikindi namazından sonra Mürşit Pınar Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Konya Şehitliği’ne defnedilmesi bekleniyor

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ