Haber 16

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Toplumumuzda hemen hemen herkesin cildinde oluşan sivilceler ciddi bir problemdir. Genellikle ergenlik çağında gençlerin büyük sorunu olan sivilce yağlı yüzlerde meydana gelir.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 03 Aralık 2015
  • Sivilce İzleri Nasıl Geçer? için yorumlar kapalı
  • 593 KEZ OKUNDU

Toplumumuzda hemen hemen herkesin cildinde oluşan sivilceler ciddi bir problemdir. Genellikle ergenlik çağında gençlerin büyük sorunu olan sivilce yağlı yüzlerde meydana gelir. Oluşumunun başlıca sebebi cilt gözeneklerinin yağdan ve kirden tıkanması ve bakterilerin birikmesi için uygun bir yerdir. Cilt yüzeyinde zaten bakteriler bulunur fakat gözenekler tıkandığında bir noktada birikmeye başlayarak sivilceye sebep olur.
Sivilcenin oluşum nedenleri vardır. Bunlar;
Cildin aşırı yağlı olması
Cilt gözeneklerinin büyük olması
Kalıtımsal özellikler
Beslenme alışkanlıkları
Sivilceler ciltten geçtikten sonra kalan izler çok büyük bir derttir çünkü bu izler kolay kolay geçmez. Dikkat edilmediği takdirde bu izler kalıcı olabilir. Oluşan sivilcelerin daha kısa sürede iyileşmesini sağlamak yada sivilce izlerinin görünümü hafifletmek için evde uygulanacak tedavilerin bazı doğal yöntemleri ve profesyonel tedavi yöntemleri mevcuttur.
Eğer sivilcelerin iz bırakmasını istemiyorsanız öncelikle sivilcelerle oynamamak gerekir çünkü sivilcelerle oynamak bakterilerin artması ve cildin tahriş olmasını sebep olur. Sivilceyi sıkmanın yarattığı bir diğer problem ise bakterilerin ve sivilce içindeki irinin daha derine inerek cilde esnekliğini veren kolajen miktarının azalmasıdır.
Sivilce izlerini geçirmek için yöntemler

Limon : Limon suyunu sıktıktan sonra sivilce üzerine bir parça pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Görünümü azalana kadar günde 2-3 kez uygulayın.
Bal : Balı sivilce üzerine sürüp 1 gece beklemektir. Sabah kalkınca yüzünüzü bol ılık suyla yıkabilirsiniz.
Aloe vera : Cildi yumuşatıcı etkisi bulunan ve aynı zamanda tahrip olan dokuları iyileştirme özelliğine sahiptir.
Zeytinyağı : Zeytinyağı ile sivilce izlerini hafifletmek ve cildi yumuşatarak tahrişi azaltmak için kullanılır.
Patates : Bir dilim patatesi dairesel hareketlerle suyunu iyice bırakana kadar izlerin bulduğu yerlere sürün. Bu işlemi 30 dakika kadar yapmanız yeterli olacaktır.
Domates : Bir adet domates kabuğunu iyice ezin ve suyla birlikte yüzünüze sürüp bekleyin. Bu işlemi yaklaşık 1 yada 2 hafta uygulayın ve günde 1 kere tekrar edin.
Bunların yanında hastanın doktora görünmesi tavsiye edilir. Hastanın doktor kontrolünde ilaç kullanması sivilcelerin iyileşmesi için etkili bir yoldur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ