Haber 16

Sızıntı hem doğayı hem BP’yi bitiriyor!

ABD’de, Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısının İngiliz petrol şirketi British Petroleum’a (BP) maliyetinin 37 milyar doları bulabileceği belirtiliyor..

Sızıntı hem doğayı hem BP’yi bitiriyor!

İsviçre merkezli Credit Suisse bankası uzmanlarına göre, BP’nin boru hattında, ABD sularına sızan petrolün akışının durdurulması için düzenlediği her başarısız girişim, şirket için maliyetlerin artmasına neden oluyor.

Fransız gazetesi Les Echos’daki habere göre uzmanlar, petrol sızıntısının BP’ye üç yılda 37 milyar dolara mal olabileceğini vurgularken, denize akan petrolün temizleme maliyetinin 15-23 milyar dolar arasında olabileceğini, hukuki maliyetinin ise 14 milyarı doları bulabileceğini ifade ediyorlar.

BP’nin anlaşmalı olduğu ”Deepwater Horizon” şirketine ait platformun yangın ve patlamanın ardından battığı 28 Nisan’daki kaza, ABD tarihindeki en büyük çevre felaketine yol açmıştı.

PİYASA DEĞERİNİN ÜÇTE BİRİ

Kuyunun tıkanarak ”öldürülmesinin” amaçlandığı son yöntem de dün başarısızlıkla sonuçlandı.

Harcanacak bu rakam ise şirketin 117.9 milyar dolarlık piyasa değerinin neredeyse üçte birini oluşturuyor. Bu nedenle de uluslararası basında petrol operasyonunun BP’ye oldukça pahalıya mal olduğunu haberleri sıkça yer almaya başlamış durumda.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ