Haber 16

Türkiye Balyoz için ayağa kalktı

Balyoz darbe planına, Çanakkale’nin önde gelen isimleri de tepki gösterdi.

  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ocak 2010
  • Türkiye Balyoz için ayağa kalktı için yorumlar kapalı
  • 281 KEZ OKUNDU

Millete komplo kurmak iseyenleri halkın görevden uzaklaştırdığını kaydeden AK Parti Milletvekili Müjdat Kuşku, “Başbakan ve Başbakan yardımcılarımız, gerekli şeyleri söylüyor. Soruşturma devam ediyor. Herkes konuşuyor ve ortada bir bilgi kirliliği var. Ülkede gerçekten böyle bir şey varsa önlemleri alınmalı.” dedi. Seçimle gelenin seçimle gitmesinden başka hiç kimsenin bir yol düşünmemesini söyleyen Milletvekili Kuşku, sözlerini şöyle sürdürdü: “Umut ediyoruz ki böyle bir şey yoktur. Eğer varsa, bundan sonra bunların halk nezdinde hiç yeri olmadığını, bunları yapanların halk tarafından görevlerinden uzaklaştırıldığını bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bundan sonra da bu yola tevessül eden hiç kimse olmaz ümidindeyiz.”

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise bu tür planların, ülke savaş durumunun eşiğine geldiğinde yapılabileceğini vurguladı. Bu planı yapanların kafa yapısının, darbeyi problemlerin çözümü olarak gördüğüne dikkat çeken Başkan Gökhan, “Bu tür plan, senaryo veya seminerler harp, âfet veya ayaklanma durumlarında yapılabilir. Ben bu planı ordumuzun yapacağı kanaatinde değilim, ama ortaya çıkan belgelerden, bunların yapılmış olduğunu anlıyoruz. Bu plandaki eylemlerin, bugün itibariyle yapılabileceğine de inanmıyorum. Bugün gelinen noktada Türkiye’de demokrasi, insan hakları gibi kazanımlar oturmuş durumdadır. Bu planların savunulur bir tarafı olmadığı gibi etik ve hukuki değildir. İçeriğine bakıldığında kimilerini yeşil, kırmızı, taraf, kimilerini dost, düşman unsurlar olarak ayırıyorlar. Bu kabul edilebilir değildir.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan da TSK’nın böyle bir şey yapmayacağına inandıklarını, ancak ordu içinde bir şeyler olduğunu söyledi. Tezcan, “Bu olayın hiç olmamasını arzu ederdik. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da karıştırmaları bizi çok üzdü. Bu olay ışığında, bir şeyler olmadığını söylesek yalan olur. Ordumuz içinde geçmişte bir şeyler olmuş, ama bunların hayata geçirilmesinin mümkün olacağına, bugün itibariyle ihtimal dahi vermiyorum. Ordumuz bizim gözbebeğimiz ve diğer ordulardan daha farklı özelliklere sahiptir, ancak onların da içlerinde bir şey olmuş. Çıkan belgelerden bunları anlıyoruz. TSK’nın, bunları kendi içinden atacağını düşünüyorum. 1960 yılında Menderes asıldı ve şimdi pişman olduk. Türkiye artık demokrasiden vazgeçmez. Bu olayların yaşanması, Türkiye’yi geri götürür, başka bir faydası yoktur. Bu tür oluşum içinde olanları kınıyoruz.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ