Haber 16

UEFA’dan gözdağı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylık için dün son gündü. Bir anda karşımıza Ada ülkeleri (İrlanda, İskoçya, Galler) ve Gürcistan çıktı! Bu hamleler, aynı yıl Olimpiyat Oyunları’na da talip olan Türkiye’ye bir uyarı olarak yorumlandı.

UEFA’dan gözdağı
  • Son Dakika / Spor
  • 16 Mayıs 2012
  • UEFA’dan gözdağı için yorumlar kapalı
  • 328 KEZ OKUNDU

Futbol-UEFA'dan gözdağı

Türkiye’nin resmen aday olduğu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na başvurunun sona erdiği dün, karşımıza iki rakip çıktı. Ada ülkeleri İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Galler, üçlü ortaklık konusunda fikir birliğine vardıklarını ve aday olduklarını UEFA’ya iletti. İlerleyen saatlerde Gürcistan, resmi başvuruyu gönderdi. Son anda yapılan bu hamleler UEFA’nın, Türkiye’ye gözdağı verdiği şeklinde yorumlandı. Ülkemizin hem Euro 2020 hem de aynı yılki 
Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapması istemesinin, her iki kurumu da rahatsız ettiği zaten biliniyor. 

Resmi açıklama bugün…
Ayrıca UEFA Başkanı Michel Platini ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, Türkiye’nin bir seçim yapması konusunda son derece ısrarcı. Ancak bizim bu konuda henüz bir karar vermemiz, işlerin biraz karışacağı anlamına geliyor. Euro 2016’yı çok az farkla Fransa’ya kaptıran ülkemizin, hem Gürcistan hem de Ada temsilcilerine karşı zorlu bir yarışın içine gireceği kesin. Ayrıca normalde Gürcistan’la birlikte olan Azerbaycan da, 2020 Olimpiyat Oyunları’nı istediği için ortaklıktan çekildiğini açıkladı! UEFA, Türkiye’nin de aday olduğu organizasyona ev sahipliği yapacak ülkeyi 2013 yılı sonu veya 2014 yılı başında belirleyecek. Öte yandan Avrupa’nın patronunun bugün, kimlerin aday olduğu konusunda resmi bir açıklama yapacağı bildirildi.

Erzik’ten sitem!

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye’nin Euro 2020 için şansının güçlü olduğunu belirtti ve ayrıca, “Türkiye’nin şansı hep var. Yeter ki futbol dışı olaylar olmasın. Bazı ülkeler zor durumlarda yardımcı olması gerekirken rakip oluyor” açıklamasını yaptı. Erzik, iki adayın daha ortaya çıkmasının ardından yeni bir yarışma döneminin başladığını da vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ