Haber 16

Uğur Dündar rüşvet mi aldı!

‘Uğur Dündar bana rüşvet verdi’ diyerek gündeme oturan gazeteci İlhami Yangın, usta gazeteciye cevabı zor bir soru yönetti..

Uğur Dündar rüşvet mi aldı!
  • İslam / Son Dakika
  • 02 Nisan 2010
  • Uğur Dündar rüşvet mi aldı! için yorumlar kapalı
  • 334 KEZ OKUNDU


İkinci Ergenekon davasının iddianamesinde “Para karşılığı Arena’ya çıktım ve Çiller aleyhinde atıp tuttum” sözleri yer alan gazeteci İlhami Yangın, Uğur Dündar’ın aradan geçen bir yıla rağmen kendisini mahkemeye vermemesini gündeme getirdi.


Ergenekon iddianamesinde eşinin Brezilya`ya gittiğine dair iddialara köpüren ve televizyon ekranlarından bağırıp çağıran, Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e eşleri üzerinden sitem eden,


intihar edeceğini söyleyip, savcıları tehdit eden Uğur Dündar’ın aynı iddianamede İlhami Yangın’ın kendisi için kullandığı “Para karşılığı








 PARAMI ALDIM ARENA’YA ÇIKTIM”

8 Nisan 1997’de Öncü gazetesi ve BTV Televizyonu’nda “Haber Müdürü” olarak göreve başlayan İlhami Yangın; “Ergenekon dosyası”nda yer alan bir “yazışma”ya göre; Tansu Çiller’in Başbakan olduğu dönemde “para karşılığı Arena’ya çıktığını” ileri sürmüş ve “Ankara’da paramı aldım ve Arena’ya çıktım… Naklen yayın değildi… Çiller’le ilgili attım tuttum!” demişti. Yangın’ın bu iddialarının da yer aldığı Ergenekon iddianamesinde eşinin sık sık Brezilya’ya gitmesinin geçmesine, sunuculuğunu yaptığı Star TV’deki ana haberde değinen Uğur Dündar adeta kontrolden çıkmıştı.
 
Dündar eşiyle ilgili iddialar için şunları söylemişti


İNTİHAR EDERİM

Bu bizim yargımızın Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcılar benim onuruma, şerefime aile namusuma kurşun sıktı. Benim eşim evlendikten sonra hiç bir zaman tek başına yurt dışına çıkmadığı gibi hayatında Brezilya’ya gitmedi. Evliliğimiz döneminde Brezilya’ya gittiğini biri çıksın ispat etsin. Ben şu dakikada görevimi bırakacağım. Hatta intihar bile ederim. Bu namus meselesi.

Birisi iftira atacak ve siz savcı olarak onun peşine düşmek varken onu aynen alacak ve onu yandaş basının kullanması için malzeme hazırlayacaksınız. Bunun Ergenekon davası ile ne ilgisi var.

Aile namusumuz şerefimiz beş paralık edilmek isteniyor. Ben Sayın Başbakana sesleniyorum, Sayın Başbakanın temiz olduğuna inandığım yüreğine sesleniyorum. Sayın Başbakan Emine Hanım’ın sık sık Brezilya’ya gittiğine dair size bir iftira atılsa, aile namusunuz karalanmak isterse ne yaparsınız. Ben Adalet Bakanı’na sesleniyorum her zaman temiz olduğunu söylediğim Mehmet Ali Şahin’e eşiniz hakkında böyle bir iftiraya uğrasanız ne yaparsınız?


GELİN ÖLDÜRÜN…
Sayın Savcı size sesleniyorum. Bunun altına nasıl imza atarsınız… Vicdanı nasırlaşmamış cesareti prangalanmamış bütün hukuk adamlarına sesleniyorum; biri bizim namusumuzla oynarsa bunun hesabını yargıda sorarız. Ama yargı bunu yaparsa ne yapacağız… Bari gelin öldürün…”


Arena`ya çıkıp Çiller aleyhinde atıp tuttum” sözlerine kayıtsız kalmış ve konuyla ilgili olarak her hangi bir açıklama yapmamıştı.

antigazete.com’daki yazısında, Uğur Dündar’ın aynı programda, “Bize birisi iftira atarsa biz bunun hesabını yargıda sorarız” sözlerini hatırlatan İlhami Yangın, Dündar’ın Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’ya başvurarak iddianameyi hazırlayan savcılar hakkında şikayetçi olduğunu ama kendisine dava açmadığını belirtti. Yangın, “Uğur Dündar beni niye mahkemeye vermedi?” başlıklı yazısında, Uğur Dündar’ın 28 Şubat döneminde kendisini bir çok kere mahkemeye verdiğini de hatırlatarak şunları kaydetti:


“BANA BİR ŞEY SORMADI”


Uğur Dündar Star tv. ana haber bülteninde esip gürlemişti.. Ergenekon iddianamesinde ismi geçtiği için veryansın etmiş, yeri göğü inletmiş,  “İntihar ederim” demiş, “Namusuma kurşun sıkılıyor”, demişti. “Bize birisi iftira atarsa biz bunun hesabını yargıda sorarız”, demişti.

Haber7.com sitesinin haberine göre Uğur Dündar’ın orada bahsettiği kişi, yani o mailin sahibi bendim. Uğur Dündar TV’deki bu şovdan sonra Başbakan’ı, Adalet Bakanı’nı, Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu hepsini, herkesi göreve çağırdı. Bir sene bekledim ki, beni mahkemeye versin. Tam bir sene bekledim, hatta bir seneyi de geçti. Nedense (!) yargıda bana bir şey sormadı.  Oysa 28 Şubat döneminde bana nasıl mahkemeler açtığını çok iyi hatırlıyorum. Uğur Dündar, Aydın Doğan bu konuda oldukça mahirdirler.  Şimdi ise, bu kadar şamata sonrasında Uğur Dündar bana mahkeme açmadı.”


AYDIN DOĞAN VE TUNCAY ÖZKAN NEDEN SUSKUN?


Dündar’ın bu konuda haber yapan gazetecileri, internet sitelerini ve internet sitelerine yorum yapanları mahkemeye verip ceza davaları açtığını ifade eden Yangın aynı mailde Aydın Doğan ve Tuncay Özkan’ın da adının geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi: Bu konuda fazla detaya girmek istemiyorum. Yalnız şunu eklemeden geçemeyeceğim. Aynı mailde Aydın Doğan ve Tuncay Özkan’ın da adı geçiyordu. Baskı, şantaj, tehdit konularından bahsediliyordu. Ne Aydın Doğan ne de Tuncay Özkan bu konuda tek kelime etmediler.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ