Haber 16

Yağmur ne kadar sürecek, ne zaman bitecek?

Hafta ortasında etkisini gösteren yağışlı hava sıcaklardan ötürü bunalmaya başlayan vatandaşlara ‘oh’ dedirtti. Peki yağışlı hava etkisini ne kadar sürdürecek. İşte son tahminler;

Yağmur ne kadar sürecek, ne zaman bitecek?
  • İslam / Son Dakika
  • 12 Ağustos 2011
  • Yağmur ne kadar sürecek, ne zaman bitecek? için yorumlar kapalı
  • 373 KEZ OKUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 6 ile 8 derece azalacak, Marmara’nın batısında 2 ile 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta, iç ve batı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (26)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu (26)


İZMİR: Parçalı bulutlu (29)


ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu (34)


ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (36)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (26)


ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu (29)


DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (37)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


EGE: Parçalı, zamanla iç kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Kütahya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


AKDENİZ: Parçalı zamanla doğusunun çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde ve Aksaray çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzeyi çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan ve Malatya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ