Haber 16

Yargıyı dağıtma planı dinlemeye takıldı!

Ankara şimdi bu telefon görüşmesine kilitlendi. İddialara göre bu görüşme HSYK’nın da planını gözler önüne serdi.

Yargıyı dağıtma planı dinlemeye takıldı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Ağustos 2010
  • Yargıyı dağıtma planı dinlemeye takıldı! için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)’nun atanmış üyelerinin son 10 dakikada cepten çıkardıkları korsan listeyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İddialara göre Oktay ve HSYK Başkanvekili Özbek arasındaki bir telefon görüşmesi korsan kararnameyi deşifre ediyor.

İstanbul’daki özel yetkili savcı ve hakimlerin yerine atamayı planladığı isimleri Ergenekon şüphelisi eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın belirlediği öne sürülüyor. Mahkeme kararıyla 1 yıl boyunca telefonları dinlenen Oktay’ın HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile yaptığı telefon görüşmelerde İstanbul Adliyesi’ne atanacak isimler konusunda kulis yaptığı belirlendi. Telefon kayıtları Korsan Kararname’nin arkasındaki isimleri deşifre ediyor.

HEDEF KRİTİK DAVALAR

Haklarında idari soruşturma yürütülen İstanbul 10 ve 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanları’nı Özbek’le görüştüren Oktay, Başkanların talebi doğrultusunda bu mahkemelere üye hakim atamak için girişimde bulunuyor. Ergenekon, Poyrazköy, Kafes, Amirallere Suikast davalarında gözaltı, tutukluluk ve tahliye taleplerinin değerlendirmesini yapan iki mahkemenin üyelerinin değiştirilmesi için yoğun çaba sarf edildiği telefon kayıtlarından anlaşılıyor.

LOKANTADA LİSTE BULUŞMASI

Oktay’ın 10 ve 14. Mahkeme Başkanları için randevu istediği Özbek, “Geçen seferki iyi çıkmadı. En son ki olayda benim beklediğim gibi olmadı” uyarısında bulunuyor. Bir sonraki görüşmede Oktay, Özbek’in hassasiyetini hatırlatarak, “Sizi görüştürmek istediğim arkadaşlarla ilgili bir sıkıntı mı duydunuz” diye soruyor. “Evet’ diyen Özbek’e Oktay, iki başkanın mahkemelerindeki üyelerine şikayetçi olduklarını belirterek, “Onların diğer ikişer şeyinden üyelerinden de sıkıntıları oldu” ifadelerini kullanıyor. Özbek’in “Biliyorum biliyorum” diye teyit ettiği Oktay, başkanlarla Özbek’in randevu tarihini belirliyor.

Bu sırada Özbek, “Daha kararname hazırlıklarına başlamadık. Bakarız” karşılığını veriyor. Görüşmelerin ardından Oktay, Mahkeme Başkanları ile Özbek’i bir lokantada buluşturduğu telefon kayıtlarından anlaşılıyor.

YAZSINLAR ONLARA ÜYE VEREYİM

Oktay’ın aynı operasyonda gözaltına alınan Avukat Ali Hadi Emre ile yaptığı telefon görüşmesindeki ifadeleri de dikkat çekiyor. “Benim bir tane manevi oğlum vardı bu Giresun Savcısı onu da bir türlü gönderemedik. Kararname çıktı herhalde değil mi? ” diye soran Emre’ye Oktay, “Ben bugün akşam beraberdim hepsinin verdim notlarını” cevabını veriyor. Aynı görüşmede Oktay, Özbek’le görüştürdüğü İstanbul 10 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri’nin Başkanlarının telefonlarını Emre’den istiyor. Emre’nin “Bir sorun mu var?” sorusuna Oktay, “Sorun yok konuştuk gerekeni halettik” derken devamında Özbek’in kendisine “Yazsınlar onlara birer üye vereyim uygun kimi istiyorlarsa bir yazı yazsınlar” dediğini aktarıyor. Telefon görüşmelerinde Ali Hadi Emre ve Oktay’ın özellikle İstanbul’daki mahkeme başkanları ve hakimlerle çok yakın ilişki içinde oldukları görülüyor. Görüşmelerde Emre, sık sık bir araya getirdiği hakimlerin isimlerini sayıyor.

BU YERLERİ KAYBETMEYELİM

Seyfi Oktay, Avukat Tülay Bekar ile yaptığı başka bir görüşmede sık sık bir araya geldiği Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün için Özbek’ten randevu almasını istiyor. Bekar’ın uzun süre emekli olmaya ikna etmeye çalıştığı Şengün’e atfen “Önce emekli olup sonra büyük bir basın toplantısı yapardım” deyince Oktay, “Bakınız ama bakınız, iş, bu yerleri kaybetmemek lazım. Bu bir rejim mücadelesi” karşılığını veriyor.

Bugün

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ