Haber 16

Yer yok diye döşemenin altına koymuşlar!

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen darbe planlarıyla ilgili oluşturulan bilirkişi heyeti, raporunu tamamladı. Tutuklu Başçavuş Erdinç Yıldız: “Çuvallar yer yokluğundan döşeme altına saklandı” dedi.

Yer yok diye döşemenin altına koymuşlar!
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ocak 2011
  • Yer yok diye döşemenin altına koymuşlar! için yorumlar kapalı
  • 293 KEZ OKUNDU


Seda Kılıç’ın haberi


‘Askeri casusluk ve şantaj’ soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda ele geçirilen 5 adet hard diskle ilgili olarak Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı bilirkişi raporu hazırlattı. Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Deniz Kurmay Binbaşı Haşim Türker, Kıdemli Yüzbaşılar Bayram Yaşar, Birol Ayvat ve Orhan Ozan’dan oluşan heyet raporunu tamamladı.


Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 6 Aralık 2010’da Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada el konulan beş hard disk içerisindeki belgelerde ‘suç unsuru olup olmadığı, bu belgelerin kim tarafından ve hangi tarihte, hangi bilgisayarda, ne maksatla oluşturulduğuna dair teknik incelemenin yapılması’ istendi.


‘İLK DEFA GÖRDÜM’


Bilirkişilerin hazırladığı 30 sayfalık raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Binbaşı Kemalettin Yakar ile Başçavuş Erdinç Yıldız’ın da bilgisine başvurulduğu ortaya çıktı.


İKİ YILDIR KULLANILMADI


Raporda, şöyle denildi: ‘Başçavuş Yıldız, 3 ve 5 numaralı hard disklerin kullanımına 28 Temmuz 2009 tarihinden itibaren son verildiğini söyledi. Söz konusu disklerin aramanın yapıldığı 6 Aralık 2010 tarihine kadar, imha edilecek diğer malzemelerle birlikte kullanım dışı olarak çeşitli zamanlarda İKK kısım amirliğindeki dolaplarda, kimi zaman da uygun yer yetersizliği nedeniyle İstihbarat Kısım Amirliği odasında döşeme altında bulundurulduğunu belirtmiştir.’


DOSYALAR ‘MANİPÜLATİF’


5 numaralı hard disk içinde 943 dosya ve 114 klasör tespit edildiğinin belirtildiği bilirkişi raporunda, bu dosya ve klasörler ‘manipülatif’ olarak değerlendirildi. Raporda, ‘5 numaralı hard disk imajında yer alan bu ‘manipülatif’ dosyalar içinde, Balyoz soruşturması iddianamesi ve ek klasörlerinde yer alan ‘Suga’ ve ‘Oraj’ harekat planlarıyla ilintili olduğu izlenimi veren toplam 144 adet dosya tespit edilmiştir’ denildi.


Raporda ayrıca ‘askeri gizlilik dereceli belgeler içermesine rağmen hard disklerin yürürlükteki yönerge ve usullere uygun olarak muhafaza edilmemesi, İstihbarat İKK ve Güvenlik Şubeye ait odalara giriş-çıkış ve belgelerin muhafazası konularında güvenlik açığı oluşturulmuş olması ve manipülasyona açık bir ortamın ortaya çıkması nedenleriyle ilgili personel hakkında bu konuya ilişkin adli soruşturma açılması uygun görülmüştür’ denildi.


AKŞAM

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ