Haber 16

YÖK katsayı kararını erteledi!

YÖK’ün ‘katsayı’ kararını merak edenler bir süre daha bekleyecekler…

YÖK katsayı kararını erteledi!
  • Eğitim / Son Dakika
  • 08 Aralık 2009
  • YÖK katsayı kararını erteledi! için yorumlar kapalı
  • 366 KEZ OKUNDU

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’a yaptıkları itirazın sonucunu bekleyeceklerini belirterek, 17 Aralıkta YÖK Genel Kurulu’nun yeniden toplanacağını ve o zaman karar vereceklerini bildirdi.

Özcan, YÖK’te gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Genel Kurul toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Özcan, toplantıda Danıştay’ın “katsayı” konusunda yürütmeyi durdurma kararına yaptıkları itirazın gerekçelerinin konuşulduğunu belirtti. Özcan, “İtirazın gerekçelerini teker teker ele aldık. Arkadaşlarımız o konuda ne düşünüyorlar, ki ona göre çözümümüzü geliştirelim diye o konuda tartıştık” dedi.

Gazetecilerin “Yeni düzenlemeye ilişkin hangi alternatiflerin ele alındığı” sorusu üzerine, Özcan, “Alternatiflerden filan bahsedilmedi. Şimdi, sadece o karardaki gerekçeleri teker teker ele aldık ve arkadaşlarımız o gerekçeler hakkında ne düşünüyorlar onları öğrenmek istiyordum ben. En uygun çözümü ona göre bulalım diye…” yanıtını verdi.

Yeni düzenleme konusundaki alternatifleri üyelerle paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine, Özcan, “Bir sürü alternatiflerimiz var. Onları paylaşmadık sadece onlar ne düşünüyor onu öğrenmek istedik ki bizim alternatiflerimizden hangisi en uygun” diye konuştu.

Özcan, bir başka soru üzerine ise şunları kaydetti:

“Bir önemli mesele, bazı üyelerimiz bu üç maddenin (Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğu YÖK kararları) geri çekilmesinin uygun olup olmayacağı konusunda fikir beyan ettiler. O mesele tartışıldı. ‘Danıştay’ın kararına kadar bunu yapmayalım’ diye karar verdik. Yani yürütmenin durdurulmasına neden olan üç madde… ‘Bunları çekelim de dava konusuz kalsın’ diye bir görüş ortaya sürüldü. Arkadaşlarla tartıştık. Buna gerek yok. Biz Danıştay’ın kararını bekleyelim ondan sonra yapalım…”

Bir gazetecinin “Danıştay kararı gecikirse” sözleri üzerine, Özcan, “Hayır gecikmeyecekmiş, onu da öğrendik. Zannediyorum 15 günlük bir zaman var. O zaman içinde geleceğini düşünüyoruz. Çünkü onların da hassas olacağını biliyoruz. Onlar da bu meseleye duyarsız kalamazlar” dedi.
Özcan, gazetecilerin yeni modellerin ne olacağı yönündeki ısrarlı sorularına “Bu konuda hiçbir şey konuşmadık. Ben de size bir şey söylemeyeceğim” yanıtını verdi.
Bir gazetecinin “Katsayılar arasındaki makas mı daraltılacak?” sorusuna, Özcan, “Makas falan yok, hiçbir şey konuşmadık” karşılığını verdi.

Özcan, sorular üzerine, “YÖK Genel Kurulu’nun 17 Aralıkta yeniden toplanacağını” belirterek “İşte o zaman karar vereceğiz” dedi.

Bu arada YÖK Üyesi Muhittin Şimşek de gazetecilerin “Katsayılar arasındaki makası daraltmaktan başka alternatifler var mı?” sorularına “Var. Hukukun dışında hiçbir şey düşünülmüyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ