Haber 16

15 Yasaklı bölge

Genelkurmay’ın internet sitesinde yer açıklamada, Diyarbakır, Şırnak Siirt ve Hakkari’de, 3 Ekim ile…

15 Yasaklı bölge
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Ekim 2011
  • 15 Yasaklı bölge için yorumlar kapalı
  • 215 KEZ OKUNDU

Genelkurmay’ın internet sitesinde yer açıklamada, Diyarbakır, Şırnak Siirt ve Hakkari’de, 3 Ekim ile 3 Ocak tarihleri arasında, belirlenen “15 bölge” Askeri Yasak Bölge ilan edildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçici güvenlik bölgeleri oluşturarak muhtarlardan yaylaların boşlatılmasını istemesi kapsamlı kara harekatının başlayacağı şeklinde yorumlandı.


Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bazı yerlere ilişkin koordinatları ve giriş yasağı tarihlerini belirledi.


Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgi notunda, koordinatları verilen bölgelere 3 Ekim 2011 tarihinden 3 Ocak 2012 tarihine kadar girişler yasaklandı.


Buna göre giriş yasağı konulan bölgeler şöyle:


”Küpeli Dağı, Yazlıca Dağı güneyi, Mehmet Yusuf ve Meydan dağları, İncebel Dağları, Altın Dağlar, Çağlayan/Pirinçeken, Buzul Dağı, Rejgar Dağı–Alandüz, İkiyaka dağları, Balkaya Dağı, Karadağ/Gedik Tepe/Çimendağı, Kurşunlu/Dicle/Diyarbakır, Yassıdağ, Yazlıca Dağı.”


Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki Kato Dağı’na Bolu Komando Tugay Komutanlığı’ndan terörle mücadele kapsamında giden birliklerden bir tim, önceki gün arama faaliyetine çıktı. Dönüş yoluna geçen time, teröristler Kato’nun Hisarkapı Mevkii’nde saat 22.00 sıralarında pusu kurup, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Teröristlerin ilk ateşinde 3’ü ağır 5 asker yaralandı. Timdeki diğer askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristler bir süre sonra karanlıktan yararlanarak kaçmaya başladı.


KATO DAĞI BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ


Takibe alınan teröristlerle güvenlik güçleri arasında gece boyunca yer yer çatışmalar meydana geldi. 1’i kadın 3 terörist öldürüldü.  Öldürülen 3 teröristten birinin Kato Dağı’nın bölge sorumlusu olduğu öğrenildi.


4 ASKER YARALANDI


Yaralı askerler Beytüşşebap Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan İzmirli Uzman Çavuş Özgür Küçük ile Mersinli Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç, tüm çabalara karşın şehit oldu. 1’inin durumu ağır olan 3 asker ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne sevkedildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ