Haber 16

Davutoğlu: Gazeteciler için çabalıyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kaybolan gazeteciler ile ilgili olarak, gazetecilere açıklamada bulundu. Davutoğlu, “Suriye nezdinde girişim yaptık yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

Davutoğlu: Gazeteciler için çabalıyoruz
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Mart 2012
  • Davutoğlu: Gazeteciler için çabalıyoruz için yorumlar kapalı
  • 256 KEZ OKUNDU

Zeki Dursun’un haberi


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kendilerinden haber alınamayan Türk gazetecilerin bulunması için her türlü girişimde bulunduklarını belirterek, “Ümit ediyorum, ülkemize sağ ve salim dönmelerini temin ederiz” dedi.


Konya’da, 10. Uluslar arası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kendilerin haber alınamayan Türk gazetecilerin durumuna ilişkin soruları yanıtladı.


“Suriye nezdinde girişim yaptık yoğun çaba sarf ediyoruz” diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davut oğlu, Suriye’de 4 gündür haber alınamayan gazetecilerle ilgili şöyle konuştu:


“Gazetecilerin haberi bize ulaşır ulaşmaz hemen harekete geçtik ve yoğun bir çaba içerisine girdik. Gerek Suriye yönetimi gerekse diğer taraflar nezdinde girişimlerde bulunduk bulunmaya da devam edeceğiz. Tabi bu tür durumlarda en fazla saygı gösterilmesi gereken gazetecilerin ve basın mensupların güvenliğidir. Basın mensupları her zaman olağanüstü şartlarda görev yapan basın mensupları her zaman bazı eksiklerle tek başına kalabilir ama kim nerede ne olursa olsun basın mensupları görevini yaparken onların can güvenliği teminat altına alınması lazım son dönemde biliyorsunuz Suriye’de uluslararası basında da hepimizi üzen kayıplar oldu bu Suriye’deki bu durumun ne kadar ciddi bir noktaya geldiğini gösteriyor. Bizim basın mensupları için her türlü girişimi her taraflı nezdinde yaparak sağ salim ülkemize dönüşümü için yoğun bir çaba sarf ediyoruz ümit ederiz ki onların sağ salim ülkemize getiriz.”


Irak’ta da bazı Türk işçilerinin kaçırıldığına yönelik haberler alındığının hatırlatılması üzerine Bakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Son olarak Afganistan’da kaçırılan bir işçimizi geçen hafta kurtarmıştık. Nerede olursa olsun bütün vatandaşlarımızın hukukunu takip etme gücümüz ve irademiz vardır. Ailelerde elimizden gelen her şeyi yaptığımızın inancı içinde olmalılar, bütün çabalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye’de son günlerde yaşadığımız gelişmeler dolayısıyla vatandaşlarımız Suriye’ye seyahatlerinde son derece dikkatli olmaları, daha önce yaptığımız seyahat uyarıları çerçevesinde bunda sonra daha da dikkatli olmaları gerekli.”


HABER 7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ