Haber 16

Kozmik ifadelerde şok açıklamalar

Bülent Arınç’a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan subayların mahkeme ifadelerinden ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Kozmik ifadelerde şok açıklamalar
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Ocak 2010
  • Kozmik ifadelerde şok açıklamalar için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan subayların mahkeme ifadelerinden ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Subayları yakalatmak için ABD’den açılan ihbar telefonunda iki aracın plakasının da polise verildiği anlaşıldı.


Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A., Albay Erkan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G.’nin Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadeleri sırasında avukat Süleyman Ayhan, savcılığın, şüpheleri Genelkurmay üzerinde toplayacak bir yöntem uygulandığını savundu.

İfade tutanağına göre Ayhan şöyle dedi:

KANITLAR KONULMADI

Müvekkillerimin açıklamalarını teyit edecek delillerin toplanması için cumhuriyet savcısına başvuruda bulunduk. Bu delillerin hiçbirisi dosya içerisine konulmamıştır. Tam tersine polis, birçok belgeye ilişkin araştırma tutanaklarını hemen dosyaya sunmuştur.

İstediğimiz deliller araştırılsaydı başından itibaren takibi yapılan kurmay albay Baki K.’nın kullandığı cep telefonu ile müvekkillerime ait cep telefonlarının 200 metre aralıklarla birbirini takip ettiği, aynı baz istasyonlarından geçtiği tespit edilebilirdi. Ama bu yapılmamıştır.

TSK ZAN ALTINDA BIRAKILDI

Özel Kuvvetler, onun da bağlı olduğu Genelkurmay zan altında bırakılmıştır. Soruşturmaya dayanak yapılan ihbar numarası 123 06 06’dır. Bu numara Amerika üzerinden yapılan bir ihbarı kanıtlamaktadır.

Amerika’dan yapılan ihbarda müvekkillerimin kullandığı araç plakaları bile verilmiştir.” Albay Yusuf A. da personelinin gözaltına alındığı sırada olay yerine gittiğinde, polisin kendisine, “İki aracın plakası verilerek suikast yapılacağı ihbar edildi” dediğini aktardı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ