Haber 16

Polis müdürü kaçakçılara destek çıkıyor

İstanbul Büyük Esenler Otogarı’nda otobüs firmalarına 10 Numara yağ olarak bilinen kaçak katkılı…

Polis müdürü kaçakçılara destek çıkıyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Kasım 2011
  • Polis müdürü kaçakçılara destek çıkıyor için yorumlar kapalı
  • 233 KEZ OKUNDU

İstanbul Büyük Esenler Otogarı’nda otobüs firmalarına 10 Numara yağ olarak bilinen kaçak katkılı akaryakıt satışı yapan şebekenin, rahat çalışmak için Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Seracettin Karaca’ya rüşvet verdiği ileri sürüldü.


Radikal gazetesinde yer alan iddiaya göre, Emniyet Müdürü Karaca ve ekibi sıkı takipler sonucunda otogarda kaçak madeni yağ satışını engelledi. Akaryakıt çetesinin lideri Hüseyin Öztürk ve adamları Karaca’yı makamında ziyaret ederek para ve altın verdi. Bunun üzerine kaçakçılıkla mücadele eden polislerin yerlerini değiştirildi ve kaçakçılıkla mücadele ediyormuş gibi göstermek için de Öztürk’ün rakibi olan satıcılara operasyon düzenledi.


150 BİN DOLAR RÜŞVET İSTEDİ


İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri geçen yıl, son yılların en organize akaryakıt kaçakçılık şebekesine operasyon düzenlerken ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Operasyon çalışmaları sürerken İstanbul Valiliği ve 155 Polis İmdat hattına ilginç bir ihbar mektubu geldi. İhbarda, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Seracettin Karaca ve Esenler Otogarı’nda görevli eski bir emniyet müdürü olan F.T. otogardaki esnaftan 150 bin dolar rüşvet istemek ve faturalı mallara el koyup işlem yapmakla suçlandı.


ASAYİŞ POLİS MEMURUDA İŞİN İÇİNDE


Takiplerde, otogarda işyeri bulunan Hüseyin Öztürk’ün adamları Murat Sadıkoğlu, Yüksel Çınar, Recep Koçak, Atakan Güleryüz, Kemal Balta, Kemal Çakıl, Mustafa Tezer Durmuş ve Sedat Ay’ın, bazı seyahat şirketlerine, otobüslerde yakıt olarak kullanılan katkılı akaryakıtları illegal olarak sattıkları tespit edildi.


Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Seracettin Karaca’nın otogardaki denetimleri sıklaştırması üzerine zarara uğrayan Öztürk ve irtibatlı olduğu kişilerin, kuyumcuda çalışan Serkan Semercioğlu aracılığıyla polis şefi Karaca’yla irtibat kurdukları anlaşıldı. Buna göre Öztürk ve adamları 28 Nisan 2010 günü Karaca’yı makamında ziyaret ederek rüşvet olarak nakit para ve altın verdi. Rüşvetin eksik kalan kısmı 29 Nisan 2010’da Karaca’nın şoförü Barış Albayrak’a gönderildi. Ödeme belli aralıklarla sürerken Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği görevli polis memuru B.D.’nin de bu ilişkilere dahil olduğu yönünde bilgilere ulaşıldı.


12 BİN TL’LİK PIRLANTALI ALTIN TESBİH SİPARİŞ ETTİ


Karaca’ya rüşvet verdiği iddia edilen Serkan Semercioğlu, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele’de alınan ifadesinde “Karaca’yı tanıdığını, otogardaki yağ satışlarının rahat yapılabilmesi için müdüre verilmek üzere 7 bin TL’lik saat ile 12 bin TL’lik altın ve pırlantalı tespih siparişi verdiğini, toplam tutarı 20 bin TL olan bu malzemelerin parasını Hüseyin Öztürk’ten aldığını söyledi.


Emniyet Müdür Yardımcısı Karaca, hakkındaki iddiaların ardından İstanbul Emniyeti’nde pasif bir göreve atandı. Bir yandan da idari soruşturma devam ediyor.



10 KİŞİ YANARAK ÖLDÜ


Yapılan soruşturmada, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bazı yağ firmalarının, kanola ve makine yağlarına boya hammaddesi olan ‘white spirit’ katarak incelttikleri ve akaryakıt kıvamına getirerek başta Hüseyin Öztürk olmak üzere birçok yere sattıkları belirlendi.


Daha ucuz olduğu için yakıt olarak kullanılan 10 numaralı yağ, Giresun’da bir yolcu otobüsünde 10 kişinin yanarak öldüğü kazada olduğu gibi facialara yol açıyor.


İŞTE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AKARYAKIT ÇETESİ


İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri’nin, bir yıllık takip sonucunda çıkardığı Tuzla Organize Sanayi Bölgesi ve Esenler Otogarı’nda kaçak katkılı akaryakıt satan çete şeması şöyle:


Hüseyin Öztürk: Otogarda katkılı akaryakıt satan şebekenin lideri. Akaryakıtların taşınmasında ve otobüslere satılmasında görevli kişiler, Yunus Debrelioğlu, Eyüp Dalyan, Sezer Atay, Mehmet Duran, Mehmet Dinçer.


Mustafa Tezer Durmuş: Hüseyin Öztürk ile irtibatlı. Otogarda katkılı akaryakıt satışı yapıyor. Durmuş’un sattığı akaryakıtları otobüslerin deposuna boşaltan kişiler Gürcan Güler, Ahmet Aydın, Taner Işık.


Yüksel Çınar: Otogarda katkılı akaryakıt satışı yapıyor. Mustafa Tezer Durmuş ve Hüseyin Öztürk’le ilişkili. Murat Sadıkoğlu ile birlikte hareket ediyor. Tansel Çınar, Göksel Çınar, Önder Sadıkoğlu da bu şebekenin üyeleri. Sattıkları akaryakıtın büyük bir bölümünü Yüksel Çınar’ın Başakşehir’de bulunan Büyükçınar Madeni Yağlar ve Petrol Ürünleri isimli fabrikasından alıyorlar. Kaçak akaryakıt otogara özel güvenlik personeli Yaşar Sezer tarafından sokuluyor.


Murat Sadıkoğlu: Otogarda kaçak yağ satışı yapıyor. Önder Sadıkoğlu ve Göksel Çınar yardımcılıklarını yapıyor.


Atakan Güleryüz ve Cem Karabıyık: Otogarda katkılı akaryakıt işi yapıyor. Nurettin Yiğit, Sedat Ay, Ümit Ay ve Emre Kılıç elemanları.


Harun Keser: Tuzla’daki Üçdağ Madeni Yağlar Petrol ve Kimya Ürün San.Tic.Ltd. Şti. isimli firmanın ortaklarından. Buraya gelen bitkisel yağları ve kanola yağları karıştırıp katkılı akaryakıt yaptıkları, otogara ve İstanbul’un çeşitli yerlerine satıyorlar.


Erkan Ocak: Tuzla’da Karahan Nakliyat Har. Pet. Ürn. Oto. San. ve Tic.Ltd. Şti.-Evertek-Altın Endüstriyel isimli firmanın sahibi. İşyerine gelen bitkisel yağları ve kanola yağlarını karıştırıp katkılı akaryakıt yaparak satıyor.


Resul Keser: Tuzla’daki Üçdağ Madeni Yağlar Petrol ve Kimya Ürün San.Tic. Ltd. Şti.isimli firmanın sahibi. Buraya gelen bitkisel yağ, kanola yağ ve piyasada makine yağları olarak kullanan yağ türevlerine (SN 100, SN 150, SN 500) white spirit gibi boya sanayiinde kullanılan (inceltici) malzemeyi katarak katkılı akaryakıt yapıyor. Bu katkılı akaryakıtları otogara, İstanbul’un çeşitli yerlerine ve şehir dışındaki kişilere satıyor.


Gülhan Turgut: Ümraniye’de Flaş Madeni Yağlar ve Ambalaj sahibi olan Mürsel Boyraz’a katkılı akaryakıta çevrilmek üzere saf yağ satıyor. Bu yağlar Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde, İbrahim Günal’ın şirketinden alınıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ