Haber 16

‘Türbanlıya burs vermem’!

Balçiçek Pamir’in programına katılan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Aysel Çelikel’den çarpıcı açıklamalar geldi!

‘Türbanlıya burs vermem’!


Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu ÇYDD Genel Başkanı Prof. Aysel Çelikel başörtülü öğrencilere burs verilmemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Balçiçek Pamir’in “ÇYDD’nin başörtülü öğrencilerle bir problemi mi var? Başörtülülere burs verilmediği söyleniyor…” sorusunu Prof. Çelikel şöyle yanıtladı:


TÜRBANLIYA KATİYEN BURS VERMEM DİYEN VAR

“Eskiden ben yönetimde değildim. Tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum ama ilk ve orta öğretimde türban zaten takılmaması gereken bir şey, belki de dışarıda örtüyorlar. Ben başkanken bu tür birisi gelip benden burs istese, şartları da uygunsa, nedir o şartlar, ekonomik sıkıntı içinde olması, ailesinin birden fazla çocuğu olması, babası annesi aynı şekilde ekonomik sıkıntıda olması, böyle biri benden gelip dernekten burs isterse buna hayır demek hem gayri insani hem de gayri hukuki bir şeydir. Onun için böyle bir şeyin yapılabileceğini hiç düşünmüyorum. Ama bir de şöyle bir şey var. Bursu veren kişi, bizde hem kurumlar hem de kişiler bağışçı olabiliyorlar, bazen bu kişiler şart koşuyor, türbanlıya katiyen vermem diyor. O zaman da tabii ben veremem.”

Balçiçek Pamir: “Böyle diyenler de var yani…”

Aysel Çelikel: O zaman ben eşleştiriyorum herkesin burs aldığı öğrenciyi, isteyenlerle tabii. Tanıştırıyorum öğrenciyle.

Balçiçek Pamir: Ne fark eder ben de bunu anlamıyorum, ona veremem buna veremem. Bir kız çocuğu okuyacak işte.

Aysel Çelikel: Evet böyle bir şey olmaz. Mühim olan eğitim görmesi. Ve üstelik bir kız çocuğunun eğitim görmesi tüm ailenin eğitim görmesi demek.


MAKAM ERDOĞAN TEZİÇ’İ DEĞİŞTİRDİ 

Prof. Çelikel programda ayrıca YÖK üyeliği döneminde YÖK’ü değiştirmek için çok uğraştıklarını ancak başaramadıklarını anlatırken eski YÖK başkanlarından Prof. Kemal Gürüz ve Prof. Erdoğan Teziç’i de eleştirdi. Çelikel konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Siyasi partiler muhalefetteyken YÖK’ün değiştirilmesini konuşuyorlar sonra iktidara gelince böyle bir sorun unutuluyor. YÖK başkanları da aynı şekilde. Mesela Kemal Gürüz çok beğeniyordu YÖK’ü o değiştirmeyi zaten düşünmüyordu. Fakat Erdoğan Teziç eleştirebilen birisiydi, hukuk fakültesinden de çok yakından tanıdığım biriydi, demokrat biriydi ama makamlar insanları değiştiriyor. İnsanlar bir makama gelince farklı kimlik kazanıyorlar. O da değiştirmedi. Bilmiyorum o makamdan mı sandalyeden mi oluyor. Ama ben hep diyorum ki insanlar makamlara onur vermeli, insanlar sandalyeden güç almamalı. Eğer o makama onur veriyorsanız o zaman yaptığınız işin değeri çok fazla.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ